Gisler tvinges til å ringe TV-kanaler med krav

Flere store nyhetskanaler i Sydney sier de blir kontaktet av gisler som er tvunget til å fremsette krav fra gisseltakeren.

Tung væpnet politi i Sydney

OMFATTENDE POLITIAKSJON: Store områder i Sydney er sperret av og flere hundre væpnede politibetjenter følger situasjonen på kafeen.

Foto: WILLIAM WEST / Afp

Gisselaksjonen inne på Lindts kafé har pågått i flere timer, og politiet har bekreftet at de er i kontakt med gisseltakeren.

Så langt har ikke politiet bekreftet nøyaktig hvor mange gisler det er snakk om, men det skal dreie seg om flere titalls. Politiet har imidlertid også sagt at det skal dreie seg om færre en 30 personer inne på kafeen.

Gjennom den flere timer lange gisselaksjonen har store nyhetskanaler i Australia blitt kontaktet av gisler inne på kafeen. De skal ha blitt tvunget til å ringe inn og fremsette krav fra gisseltakeren.

Blant dem som er blitt kontaktet er ABC News, som på Twitter melder at de er i tett kontakt med politiet.

Laster Twitter-innhold

Også Channel Ten har vært i kontakt med gisler inne på kafeen. Hugh Riminton hos kanalen sier de også har mottatt en video der et av gislene fremsetter kravene fra gisseltakeren. Riminton sier kanalen etter forespørsel fra politiet ikke kommer til å sende videoen.

Laster Twitter-innhold
Flere gisler har rømt

FLERE HAR RØMT: Dramatiske bilder viser at to kvinner kommer seg ut fra kafeen og blir tatt hånd om av politiet.

Har kommet med krav

Flere australske medier meldte tidligere mandag om krav som har kommet fra gisseltakeren. Han skal ha krevd å få levert et IS-flagg og å få en telefonsamtale med statsminister Tony Abbott.

Det er ikke klart om han har fremsatt flere krav, men Channel Nine News, sier de har fått en forespørsel fra politiet om å ikke videreformidle krav gisseltakeren kommer med. De velger også å ikke formidle andre budskap gislene er tvunget til å fremføre. Dette blir også formidlet av andre medier i Australia.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Channel 7 News har kontorer like over gaten og kan se kafeen fra redaksjonslokalet. Reporter Chris Reason har oppdatert sin twitter-profil jevnlig siden gisseldramaet startet. Ifølge ham er nå lysene slukket på kafeen og alle gislene er samlet i den ene enden av kafeområdet.

Laster Twitter-innhold

Bombetrussel

Fem gisler skal ha lykkes i å komme seg ut av kafeen. To av disse er kvinner, som også skal ha kontaktet nyhetsmedier for å fremsette krav fra gisseltakeren. Det er ikke klart om personene er satt fra av gisseltakeren eller om de har lykkes i å rømme fra kafeen.

Mannen skal ha sagt at han har plassert ut fire bomber i Sydney. To av dem skal være inne på kafeen hvor gislene holdes, mens det ikke er klart hvor de to andre eventuelt befinner seg.

Sky News melder at mannen som holder gislene fanget, skal ha vært svært opprørt og ropt da det ble klart at flere gisler kom seg ut fra kafeen. Da han kom seg inn i kafeen hadde mannen med seg et flagg som ligner flagget til terrororganisasjonen IS. Flere gisler ble tvunget til å holde flagget opp mot vinduet. Det er ikke det offisielle flagget til IS, men et flagg med den muslimske trosbekjennelsen i arabisk skrift.

Laster Twitter-innhold

Kvinnelig gissel løper mot politiet

KOM SEG UT: Et kvinnelig gissel løper mot politiet etter å ha kommet seg ut fra kafeen.

Foto: SAEED KHAN / Afp
Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt