– Lytt til myndighetene og media

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

UDs råd til reisende til Storbritannia er å unngå områdene som nå omtales som urolige. Det utstedes foreløpig ingen offisielle reiseråd, men UD ber nordmenn lytte til de råd som blir gitt der de er.

I løpet av det siste døgnet har politi-, ambulanse- og brannmannskaper i de ulike bydelene i London mottatt over 20 000 nødsamtaler.

Opptøyene som oppstod i bydelen Tottenham nord i London lørdag har i løpet av de siste tre dagene spredd seg en rekke bydeler fra Croydon i sør og til Ealing i vest.

Mange bekymrede nordmenn ringer nå både UD og ambassaden i London for å få råd omkring situasjonen.

Les mer: Opptøyene i London har krevd sitt første offer
Følg med på UDs reiseråd HER.

– Vurderer å reise hjem

De ansatte ved den norske ambassaden i London har så langt unngått nærmøter med de enorme opptøyene som utspiller seg rundt om i hovedstaden. Men de forteller at det ringer mange bekymrede nordmenn, både fra Norge og Storbritannia.

– De ringer for å spørre om det er greit å reise hit, og mange ringer fordi de vurderer å reise hjem til Norge, sier Olaf Myklebust ved den norske ambassaden i London til NRK.no.

Tidligere i dag hadde ambassaden et allmøte for å diskutere situasjonen i London. Myklebust råder nordmenn til å vise alminnelige aktsomhetsregler.

– Folk må følge med på nyhetssendinger og etterkomme alle oppfordringer som kommer fra politi og andre myndigheter.

Les også: – Utrygg i min egen by

Et kjøpesenter i full fyr i Woolwich-området sørøst i London.

Et kjøpesenter sto i full fyr i Woolwich sørøst i London i går.

Foto: STAFF / Reuters

– Mer politi i gatene

Ansatte ved nettsiden Londonguide.no, som arrangerer gruppereiser i Englands hovedstad, forsikrer om at det så langt ikke ser ut til å ramme de mest turistifiserte områdene.

En britisk politibetjent står vakt i Hackney, øst i London

En britisk politibetjent står vakt ved en brennende bil i Hackney, øst i London.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

– Vi følger med på hva som skjer, og det ser ut til at det kommer til mer og mer politi i gatene som vil kunne få kontroll over situasjonen, forteller en av de ansatte.

Ifølge Metropolitan Police var gårsdagens opptøyer de verste de hadde vært med på i manns minne når det kom til utbredelsen av plyndring, branner og generell uro.

Politiet svarte med den største styrken som de hadde brukt i løpet av de tre siste dagene med uro. Nærmere 6000 politibetjenter var i går ute i gatene for å håndtere opptøyene i Londons ulike bydeler.

Omlag 650 personer skal ha blitt arrestert i løpet av disse tre dagene, og fengslene har begynt å fylles opp av opprørere.

– Fortsettelsen er usikker

Ambassaden kommer ikke til å legge ut noen oversikt over hvilke områder man bør holde seg unna.

– Det har oppstått uroligheter i ulike områder i byen. Per nå er det usikkert å vite om det vil fortsette og hvor, sier Myklebust.

Statsministeren lover å ta kontroll

David Cameron møtte pressen om opprøret i London

Statsminister David Cameron skal plassere mer politi i gatene.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Tirsdag formiddag møtte statsminister David Cameron pressen. Han lovet å ta kontroll over opptøyene.

– Vi skal få hjelp fra politistyrker fra andre steder i landet som skal styrke og bistå politiet som møter denne uroen, sier han.

I natt skal det, ifølge statsministeren, være 16.000 politimenn i Londons gater for å håndtere situasjonen.

Les også: Cameron: Det vi ser nå, er kvalmt

Han fortalte også at det kommer til å bli foretatt mange flere arrestasjoner.

– Hvis du er gammel nok til å begå disse handlingene, så er du gammel nok til å ta konsekvensene av dine handlinger, sa han ifølge Channel 4 News.

SISTE NYTT

Siste nytt