Hopp til innhold

Tvillinger prøver seg igjen i Facebook-krangel

Tvillingene Tyler og Cameron Winklevoss har ikke gitt opp den juridiske kampen med Mark Zuckerberg, og vil at en domstol skal vurdere om han har holdt tilbake bevis.

CBS News skriver at meldingene om at Winklevoss-tvillingene har droppet den juridiske feiden med Facebook-gründer Mark Zuckerberg, er feil.

Tyler Winklevoss, Cameron Winklevoss og deres partner Divya Narendra har bedt en domstol i delstaten Massachusetts om å avgjøre hvorvidt Facebook og Zuckerberg har holdt tilbake bevis angående selskapets verdi.

Winklewoss og Navendra er en del av en gruppe som tidligere har anklaget Zuckerberg for å stjele ideen om å lage nettside for sosiale nettverk.

Nettopp spørsmålet om selskapets verdi har vært et sentralt spørsmål i en lengre juridisk twist mellom Winklevoss-tvillingene og Zuckerberg.

I forespørselen til domstolen i Massachusetts heter det at man har møtt motstand fra Facebook når det gjelder å få klarhet i saken.

Meldingen kommer bare dagen etter at tvillingene uttalte at de likevel ikke vil be USAs høyesterett om å få opphevet et forlik verdt 65 millioner dollar mellom brødrenes selskap og Facebook.

Lang juridisk feide

Dette er den siste vendingen i en lang drakamp mellom de tidligere Harward-studentene, en drakamp som danner bakteppet for filmen The Social Network fra 2010.

I 2004 gikk tvillingbrødrenes selskap, ConnectU, ut med et søksmål der de anklaget Mark Zuckerberg for å ha brutt en muntlig kontrakt.

Søksmålet gikk ut på at Zuckerberg hadde kopiert deres idé, og ulovlig brukt en kildekode ment for en nettside han ble ansatt for å lage.

Facebook og Zuckerberg svarte med å reise motsøksmål mot «Social Butterfly», et prosjekt laget av Winklevoss-brødrenes Winklevoss Chang Group.

Blant de nevnte i søksmålet var blant annet brødrene Winklevoss, Divya Narenda og Wayne Chang.

Et forlik som gjaldt begge sakene ble ingått i februar 2008, og gikk ut på at Facebokk måtte punge ut med verdier for om lag 65 millioner dollar.

Mark Zuckerberg

Facebook, her ved Mark Zuckerberg, sier at de har ansett saken som avsluttet.

Foto: NORBERT VON DER GROEBEN / Reuters

Mener Facebook holdt tilbake opplysninger

I mai 2010 ble det derimot kjent at tvillingbrødrenes selskap, ConnectU, anklaget Facebook for å ha holdt tilbake tilbake opplysninger om verdien av Facebooks aksjer, og derfor ville oppheve forliket.

Ifølge ConnectU var aksjene de fikk tildelt som en del av forliket verdt 11 millioner dollar, ikke 45 millioner, slik de hevdet å ha fått opplyst.

Det betød, ifølge ConnectU, at verdien på forliket var 31 millioner dollar, ikke 65 millioner, slik man hadde blitt forespeilet.

Ifølge New York Times ble imidlertid Facebooks aksjer omsatt for 76 dollar i august 2010, noe som brakte verdien på forliket opp til nesten 120 millioner dollar.

Dersom Winklevoss-brødrenes forsøk på å få oppjustert forliket hadde gått gjennom, ville det dermed være verdt hele 466 millioner dollar.

Etter å tapt ankesaken i en domstol, ba Winklevoss-tvillingene om å få saken bragt til høyesterett i USA, men i tidligere i juni kom meldingen om at de hadde forandret mening.

Formue på over 13 milliarder dollar

Det kan nå virke som om Winklevoss-tvillingene likevel aner en mulighet til å få mer penger ut av Mark Zuckerberg, som det anslås at har en formue på over 13 milliarder dollar.

En talsmann for Facebook sa i går, etter at det ble kjent at tvillinene ikke ville be USAs høyesterett om å se på saken, at selskapet har «ansett denne saken for å være avgjort i lang tid», ifølge CBS News.

SISTE NYTT

Siste nytt