Hopp til innhold

Utlover 35.000 i dusør for å drepe blasfemidømt kvinne

En pakistansk geistlig utlover dusør for å drepe Asia Bibi, som er dømt til døden for blasfemi.

Asia Bibi (i midten)

Asia Bibi (i midten) ble i november dømt til døden for å ha snakket nedsettende om profeten Muhammed. Kvinnen, som er kristen, har hele tiden nektet for anklagene.

Foto: Asad Karim / REUTERS

Bønneleder Maulana Youssuf Qureshi ved en moské i Peshawar sier ifølge avisen Daily Times at han vil gi 500.000 rupi til den som dreper den 45-årige kvinnen.

Summen tilsvarer vel 35.000 norske kroner.

Asia Bibi ble i november dømt til døden for å ha snakket nedsettende om profeten Muhammed. Kvinnen, som er kristen, har hele tiden nektet for anklagene.

Fordømt verden over

Dødsdommen har vakt reaksjoner og fordømmelse over hele verden, og pakistanske myndigheter har antydet at hun kan bli benådet.

Svigerinnen til Asia Bibi

Svigerinnen til Asia Bibi. Saken har ført til oppmerksomhet rundt landets kontroversielle blasfemilover.

Foto: STR/PAKISTAN / Reuters

Pakistan har aldri henrettet noen for blasfemi tidligere, men saken har ført til oppmerksomhet rundt landets kontroversielle blasfemilover.

45 år gamle Bibi ble dømt av en lokal domstol i provinsen Punjab, vel 75 kilometer vest for landets kulturelle hovedstad Lahore.

Ingen formildende omstendigheter

Det hele startet med at en gruppe muslimske kvinner nektet den kristne kvinnen å hente vann i en brønn. Som ikke-muslim burde hun ikke ta på vannskålen, mente de.

Et par dager senere gikk kvinnene til en lokal prest, og hevdet at Asia sa nedsettende bemerkninger om profeten Mohammed. Presten gikk da til det lokale politiet, som åpnet etterforskning.

I dommen sto det at det ikke var noen formildende omstendigheter, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Dommeren som ga fembarnsmoren dødsdommen sier at han er helt sikker på at beskyldningene ikke er falske.

SISTE NYTT

Siste nytt