Gikk sammen for første gang etter skandaleintervjuet

Da prinsene Harry og William ankom begravelsen til bestefaren, gikk fetter Peter Phillips mellom dem. Da de kom ut gikk de side om side. Det er første gang siden prins Harry og Meghan gjorde sitt intervju med Oprah Winfrey.

SAMMEN: Dette skal være det første fysiske og offentlige møtet mellom prinsene Harry og William etter Oprah-intervjuet.

Det skal ha sendt sjokkbølger gjennom det britiske kongehuset da prins Harry og hertuginne Meghan ble intervjuet av Oprah Winfrey. Spesielt to forhold vakte oppsikt:

  • Meghan påstod at det ble ytret rasistiske kommentarer om hudfargen til den ennå ufødte sønnen Archie.
  • Meghan ga uttrykk for at hun slet med selvmordstanker etter at hun og prins Harry giftet seg, men sa at hun ikke fikk hjelp til å takle sine psykiske problemer mens paret var en offisiell del av kongefamilien.

Siden dette skal ikke prinsene Harry og William ha møttes.

Ikke før nå.

Prinsene William og Harry sammen offentlig for første gang siden Oprah Winfrey gjorde sitt famøse intervju med prins Harry og hertuginne Meghan.
Foto: Skjermdump
Oprah Winfreys intervju med hertuginne Meghan og prins Harry sendte sjokkbølger inn i det britiske kongehuset. Nå måter prins Harry sin bror prins William for første gang offentlig etter intervjuet.

Ifølge BBC kunne man se at Harry snakket med broren William og hans kone Catherine.

Det er første gang siden Harry og hans kone Meghan ble intervjuet av Oprah Winfrey at de to brødrene møtes.

Annette Groth: – Rørende

Annette Groth er tidligere korrespondent i Storbritannia for NRK. Hun sier Oprah-intervjuet var ekstremt dårlig timet, og kom mens prins Philip lå for døden.

– Men det var nå det, så har det vært litt sånn skandaleaktig, men nå ser det jo ut som han kan komme hjem og få ordnet opp litt. Og kanskje de til og med kan ha det litt hyggelig en dag.

Leste du det av det bildet da de gikk sammen?

Jeg gjorde det. Det blir helt umulig å ikke snakke sammen når man går sånn, tenker jeg. Da de gikk inn hadde de en fetter mellom seg, nå gikk de tre sammen. Det var litt rørende, sa Groth i NRKs sending om begravelsen.

Hertuginne Meghan skrev håndskrevet siste hilsen

Hertuginne Meghan er ikke til stede i begravelsen av helsemessige årsaker. Det skriver The Independent.

Her sender hertuginne Meghan sjokkbølger gjennom det britiske kongehuset.

Hun skal imidlertid ha skrevet et håndskrevet kort som prins Harry la ned sammen med begravelseskransen fra ham og hans kone.

Dronningen måtte sitte alene

På grunn av pandemien måtte dronning Elizabeth sitte for seg selv da ektemannen prins Philip ble begravet i St. Georg-kapellet i Windsor.

Da kisten ble kjørt til kapellet gikk familien i prosesjon bak.

Prins Phillip døde 9. april, 99 år gammel.

Prins Phillip døde 9. april, 99 år gammel.

Kisten er laget av engelsk eik og er foret med bly. Britiske kongelige har tradisjonelt blitt gravlagt i blyforede kister.

Det gjør at kisten blir lufttett og bevarer liket lenger. Blyet gjør også kistene svært tunge. Prinsesse Dianas kiste veide i sin tid 250 kilo.

Etter seremonien blir prins Philips kiste lagt i kapellets krypt. Ved dronning Elisabeths død blir kisten flyttet, slik at de kan ligge sammen i minnekrypten for tidligere regenter.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ny tribunekollaps – to døde

To mistet livet og 132 ble skadd da en tribune kollapset i en synagoge ved Jerusalem, melder AP. Synagogen skal ha vært under oppussing.