Giffords sto på Palins «mål-liste»

Den amerikanske politikeren som ble skutt i hodet under et politisk møte lørdag, var av Sarah Palin «siktet inn» inn som mål under forrige valgkamp.

Gabrielle Giffords var "siktet inn"

I forbindelse med kongressvalget i november 2010 ga Sarah Palins valgkamporganisasjon ut et kart hvor demokratiske politikere var «siktet inn» som et mål i delstaten Arizona.

Foto: Skjermdump fra Twitpic

Kongressmedlemmet Gabrielle Giffords fra Arizona ble lørdag ble skutt i hodet under et politisk møte i Tucson.

Hun har rent billedlig vært utpekt som et mål av den konservative amerikanske politikeren Palin.

I forbindelse med kongressvalget i november 2010 ga Palins valgkamporganisasjon, SarahPAC, ut et kart hvor demokratiske politikere var «siktet inn».

«Målene» satt alle i representantenes hus og hadde stemt for helsereformen:

Gabrielle Giffords og John Boehner

Gabrielle Giffords ble i november gjenvalgt til sin tredje periode i Representantenes hus. Så sent som 5. januar 2011 avla hun eden for en ny periode som kongressrepresentant. Her sammen med John Boehner, den nye majoritetslederen i Representantenes hus.

Foto: Susan Walsh / Ap

«20 demokrater fra Representantenes hus, fra distrikter vi (det republikanske partiet, journ. anm.) vant i 2008, stemte for helsereformen... DET ER TID FOR Å TA STILLING», står det på plakaten.

Fjernet fra opprinnelsesstedet

Det er lørdag kveld ikke mulig å se plakaten hos originalkilden, nettstedet til Sarah Palins valgkamporganisasjon. Men en kopi har lørdag blitt lagt ut på nettstedet Twitpic, og har fått stor rotasjon.

«Sarah Palin har BLOD på hendene sine», skriver en leser som kommentar hos Twitpic.

«Fortell meg nå at den Palin-dama ikke er farlig», skriver en annen.

Kontoret ramponert i mars

Giffords ble 2. november gjenvalgt for en tredje periode fra Arizonas åttende kongressdistrikt. Lørdagens politiske møte, som fant sted i en dagligvarebutikk, var hennes første siden valget.

I valget beseiret Giffords en kandidat med støtte fra Tea Party-bevegelsen. Sarah Palin blir ansett som bevegelsens «dronning».

Giffords kontor ble i mars 2010 ramponert. Det skjedde få timer etter at hun som medlem av Representantenes hus var med på å stemme ja til president Barack Obamas helsereform, ifølge The New York Times.

Palin ber for ofrene

sin Facebook-side la Palin på lørdag ut en melding der hun kondolerer overfor Giffords og de andre ofrene for skytingen i Tucson.

«Vi ber alle for ofrene og deres familier, og for fred og rettferdighet,» står det i meldingen, undertegnet Sarah Palin.

SISTE NYTT

Siste nytt