Giffords fra «alvorlig» til «god»

Tilstanden til kongressmedlemmet Gabrielle Giffords har nå gått fra «alvorlig» til «god», opplyser legene som behandler henne.

Gabrielle Giffords

Dette bildet av Gabrielle Giffords ble tatt i mars i fjor, og er frigitt av kontoret hennes.

Foto: Ap

Gabrielle Giffords flyttes fra intensivavdelingen ved et sykehus i Houston til et rehabiliterings-sykehus på samme område, melder Kgun9.

Sterk fremgang på sykehuset

«Siden Giffords ankom Memorial Hermann-Texas Medical Center 21. januar, har hun hatt sterk fremgang», skriver sykehuset i en pressemelding.

I natt norsk tid oppgraderte legene tilstanden hennes fra alvorlig til god, og bestemte at hun var klar til å flyttes til rehabiliteringssenteret. Hun vil flyttes i løpet av onsdagen.

For halvannen uke siden, 16. januar, ble tilstanden hennes oppgradert fra kritisk til alvorlig etter at hun ble koblet fra en pustemaskin.

Drapsmannen for retten

I mellomtiden har drapsmannen, 22 år gamle Jared Lee Loughner, blitt stilt for retten. For to dager siden erkjente han ikke straffskyld i retten i Phoenix.

Ifølge aktor var Giffords hvoedmålet til Loughner, og han skjøt kongressmedlemmet gjennom hjernen. Etterpå fortsatte han å skyte rundt seg til pistolen gikk tom for ammunisjon. Da han forsøkte å lade pistolen på nytt, ble han overmannet.

Les historien til noen av heltene:

SISTE NYTT

Siste nytt