NRK Meny
Normal

Germanwingspiloten gikk til 41 leger i løpet av fem år

Andreas Lubitz var hos 41 forskjellige leger i løpet av fem år. Men ingen slo alarm, selv om de mente at han var for syk til å fly.

Tyske ofre etter Germanwings fraktet hjem

Onsdag ble de tyske ofrene for flystyrten brakt hjem.

Foto: INA FASSBENDER / Reuters

Etterforskningsleder etter Germanwings-styrten, Brice Robin, sier at leger som behandlet piloten Andreas Lubitz følte at han ikke var frisk nok til å fly. De lot være å varsle flyselskapet på grunn av taushetsplikten i tysk pasientlov, ifølge Ap.

Lubitz fryktet at han var i ferd med å miste synet, han ble også behandlet for depresjon. Bare i måneden før styrten gikk han til sju leger, opplyste etterforskningslederen.

– Etterforskningen har gjort det mulig for oss å bekrefte, uten den minste tvil, at Andreas Lubitz styrtet flyet med vilje og at han med vilje drepte 150 mennesker, inkludert ham selv, sa Robin da han møtte pårørende i Paris i dag.

Andreas Lubitz

Andreas Lubitz

Foto: FOTO TEAM MUELLER / Afp

Lubitz stengte førstepiloten ute fra cockpit før han styrtet flyet i en fjellvegg i Sør-Frankrike. Etterforskningen har også vist at han hadde søkt på selvmordmetoder og undersøkt hvordan døren inn til cockpit kunne stenges. Han øvde også på nedstigning på nedturen fra Düsseldorf til Barcelona den dagen flyet styrtet på vei tilbake til Tyskland.

Ofrene brakt hjem

I går ble mange av ofrene brakt hjem. Det er ventet at de første begravelsene blir i morgen, fredag.

Det blir også et gravsted i landsbyen Vernet, i nærheten av der flyet styrtet. Der blir de levningene det ikke har vært mulig å identifisere lagt i en fellesgrav, skriver Le Figaro.

Den tyske advokaten Peter Kortas, som representerer pårørende til 24 ofre, sier forhandlingene med Germanwings om erstatning begynte for et par dager siden.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt