Normal

George W. Bush inn i valgkampen

George W. Bush holdt i natt sin mest politiske tale siden han flyttet ut av Det hvite hus. Den tidligere presidenten har ventet med å offentlig støtte og promotere sin bror.

Tidligere president i USA George W. Bush kastet seg i natt inn i valgkampen for å støtte broren sin, Jeb.
Han ligger dårlig an på meningsmålingene og håper at storebroren kan hjelpe ham før lørdagens nominasjonsvalg for republikanerne

Tidligere president i USA, George W. Bush, har tatt steget inn i den amerikanske valgkampen og talte i går for sin bror før nominasjonsvalget i delstaten Sør-Carolina.

– Dette er et alvorlig valg, til en alvorlig jobb. Ta godt i mot en seriøs og omtenksom kandidat, en mann jeg er stolt av å kalle min store lillebror, sa George W. Bush.

For første gang har den tidligere presidenten drevet valgkamp for sin lillebror Jeb Bush, foran nominasjonsvalget i Sør-Carolina.

USAs forrige president opptrer sjelden i media, men i natt holdt han sin mest politiske tale siden han flyttet ut av Det hvite hus for sju år siden.

Kritiserte Trump

Uten å nevne Donald Trumps navn langet han ut mot preidentkandidaten som leder på meningsmålingene.

– Å være president krever god dømmekraft og gode ideer, sa Bush som et av flere stikk til Donald Trump.

Jeb Bush har gjennom det meste av valgkampen vært Trumps fremste mobbeoffer.

– Stort feilgrep

I debatten sist helg gikk han også lenger enn noen sinne. Han langet ut mot George W. Bush også på en måte mange mente var under beltestedet.

– George W. Bush gjorde et stort feilgrep. Vi burde aldri ha vært i Irak, vi har destabilisert Midtøsten, sa Trump under søndagens debatt.

Han har tidligere, før han ble presdentkandidat, sagt at Bush burde ha ha blitt stilt for riksrett.

– Jeg hadde aldri trodd at vi i en republikansk debatt skulle beskylde en tidligere republikansk president for høyforræderi, svarte Jeb Bush i debatten.

Har ventet med å hjelpe sin bror

Jeb Bush ligger stadig langt etter Trump på meningsmålingene både i Sør-Carolina der det er valg på lørdag og i de mange statene der velgerne går til urnene på supertirsdag 1. mars.

At han først i natt tok i mot sin brors hjelp henger sammen med at nettopp den politiske bagasjen som er forbundet med storebror er en viktig årsak til at Bush ikke har lyktes med valgkampen sin så langt.

Den tidlgiere guvernøren i Florida håper nok at nattens tale skal hjelpe ham i Sør-Carolina der George W. Bush fortsatt alltid har vært populær. Men Jeb Bush ligger bare på en fjerdeplass på meningsmålingene.

Han er mer lavmælt enn sin storebror. Men det kan bare være en fordel for USA, mener George W. Bush.

– Styrke kommer fra integritet og god karakter. Den sterkeste personen i rommet er ikke nødvendigvis den som roper høyest, sa den tidligere presidenten i talen til sin lillebror.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt