Generalstreik stanser Hellas

Greske fagforeninger gjennomfører i dag en ny generalstreik. I formiddag ble 80 flyavganger til inn- og utland kansellert.

Generalstreik i Hellas

Mannskapet på ei gresk ferje sitter ved banneret som forteller at ingen båter går på grunn av dagens generalstreik.

Foto: Thanassis Stavrakis / Ap

Ingen fly tok av i Hellas mellom kl 9 og 13 i dag, som følge av streiken. Det medførte at 80 flyavganger ble kansellert, og over 100 avganger ble forsinket.

Alle ferjene til greske øyer og alle tog er fremdeles innstilt. Offentlig transport er rammet, og skoler, domstoler og legevakter er stengt.

Pensjonsprotester

Dette er det kriserammede landets sjette generalstreik hittil i år. Arbeidere protesterer mot pensjonskutt og dårligere arbeidsbetingelser.

LES OGSÅ: Ny generalstreik i Hellas rammer reisende

LES OGSÅ: Gresk havneby blokkert av streik

I går kveld sa et flertall i nasjonal­forsamlingen ja til loven som innebærer kutt i pensjons­utbetalinger og øker kvinners pensjonsalder fra 60 til 65 år. 159 stemte for, mens 137 sa nei til innstrammingene.

Opposisjonelle sosialister har kritisert loven sterkt, men mange av dem ga etter for sterkt partipress etter at en rekke endringer ble tatt inn i loven i siste liten - og stemte ja.

Fortsatt endringer

Også statsminister George Papandreou kom med forslag om å trekke noen av kutt-forslagene i 11. time.

I dag stemmer de folkevalgte over enkeltdeler av den omfattende pensjonsreformen, og endringer kan fortsatt komme.

Resten av Europa følger nøye med på om Hellas gjennomfører de kuttene og innstrammingene de forpliktet seg til overfor EU-systemet. I bytte fikk de lån på rundt 110 milliarder fra EU og IMF.

LES OGSÅ: Hellas forsikrer landets turister

SISTE NYTT

Siste nytt