NRK Meny
Normal

General-familie i Singapore

Familien til den øverste lederen for militærjuntaen i Burma oppholder seg i Singapore.

Burma
Foto: ROMEO RANOCO / REUTERS

Daglig leder i Den Norske Burmakomiteen, Inger Lise Husøy, opplyser til nrknyheter.no at hun har mottat en konkret adresse i Singapore hvor Than Shwes familie nå oppholder seg.

Tidligere i dag kom det meldinger om at personer i eksilmiljøet hadde observert familien til Than Shwe i Singapore.

- Det er kommet meldinger fra eksilmiljøet at familien til Than Shwe er sett i Singapore, noe som i så fall kan bety at han og familien har flyktet, sa Husøy til nrknyheter.no da.

Husøy sier også til nrknyheter.no at hun har fått meldinger om at demokratiforkjemperen Aung San Suu Kyi fremdeles sitter i husarrest i hjemmet sitt Rangoon.

Skyter mot demonstrantene

Øyenvitner forteller i dag at rundt 10.000 demonstranter har samlet seg i Rangoons gater for å starte en ny protestmarsj, og soldater skal ha skutt mot dem etter først å ha brukt batonger.

Flere demonstranter skal ha ropt til soldatene på engelsk: Fuck you. Go fuck yourself. We only want democracy, sier øyenvitner.

Uten Internett-forbindelse

Offisielle kilder skylder på et brudd på en undersjøisk kabel etter at Internett-forbindelsen med Burma ble brutt, melder nyhetsbyrået AFP.

En vestlig kilde inne i Burma sier at hun ikke har kunnet bruke e-posten eller Internett siden tidligere i morges.

Burmesiske myndigheter tillater ikke fri presse og håndhever en utstrakt sensur, men kontrollen rundt Internett er blitt enda strengere etter demonstrasjonene mot militærregimet.

Burma
Foto: Democratic Voice of Burma

- Dødstall høyere enn opplyst

Tallet på drepte i gårsdagens demonstrasjoner kan være langt høyere enn de ni det ble rapportert om i går.

Australias ambassadør i Burma sier at øyenvitner ambassaden har snakket med, har sett langt flere døde enn de ni myndighetene melder om.

Les bakgrunnen for demonstrasjonene her

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt