NRK Meny
Normal

Går fra dør til dør i jakten på bosetter-drapsmenn

Hundrevis av israelske soldater har satt i gang en storaksjon i Nablus på Vestbredden i jakt på gjerningsmennene som skjøt og drepte to bosettere. Så langt er ti palestinere såret i sammenstøt.

Israelske soldater i Nablus

Israelske soldater gjennomsøker nå store områder i Nablus på jakt etter de som drepte de paret på torsdag.

Foto: ABED OMAR QUSINI / Reuters

Temperaturen har steget flere hakk på Vestbredden og ifølge palestinske Røde Halvmåne er ti palestinere såret i sammenstøt med de israelske soldatene

– Ti mennesker ble såret av skarp ammunisjon i beina eller magen, opplyser palestinsk Røde Halvmåne.

Skutt og drept foran barna

Ekteparet Eitam og Naama Henkin ble begge skutt og drept da deres bil kjørte fra bosettingen Itama og var på vei til Elon More nord på det palestinske området på Vestbredden på torsdag.

Igjen i baksetet satt deres fire barn som var mellom fire måneder og ni år, vitner til at foreldrene ble drept.

Israelske spesialstyrker avviser i dag at de ble advart av palestinske selvstyre myndigheter i forkant av angrepet på torsdag, skriver Jerusalem Post.

Palestinere som protesterte mot militæraksjonen i byen Nablus nord på Vestbredden, kastet steiner mot de israelske soldatene. Soldatene svarte med skarpe skudd, tåregass og gummikuler, ifølge palestinsk politi og helsevesen.

En palestinsk gutt kaster stein mot israleske soldater i Nablus

En palestinsk mann kaster stein mot de israelske soldatene i Nablus.

Foto: ABED OMAR QUSINI / Reuters

«Hevn Henkin»

En israelsk militærtalsperson sier hun ikke kan kommentere aksjonen. Palestinsk politi sier kampene brøt ut da titalls israelske soldater og militærkjøretøy gikk inn i et nabolag øst i Nablus.

Det israelske paret bodde i bosettingen Neria nordvest for Ramallah sentralt på Vestbredden, og de ble begravd i går formiddag

I den palestinske landsbyen Beitillu, som ligger nær Neria, satte ukjente gjerningspersoner fyr på en bil og spraymalte «Hevn Henkin» på en vegg. Ifølge den israelske hæren er ingen blitt skadd i opptøyene.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt