Gamlebyen i Aleppo gjenerobret av regjeringsmaktene

Den syriske hæren er et skritt nærmere å drive ut opprørerne av Aleppo, og melder selv at de nå har kontroll over nesten to tredjedeler av den østlige delen av byen.

Kamper om Aleppo

Etter offensiven i november har regjeringsstyrkene nå klart å erobre gamlebyen i Aleppo

Foto: OMAR HAJ KADOUR / Afp

Den siste delen av Aleppos gamleby, som var holdt av opprørerne, ble i natt gjenerobret av regjeringsmaktene. Det melder aktivistgruppen Syrian Observatory Of Human Rights Watch (SOHA).

Gruppen melder at erobringen kommer etter flere dager med harde kamper for å jage ut opprørerne, som lenge har hatt kontroll over Syrias nest største by.

Opprørerne har hatt kontroll over gamlebyen i over fire år, og den syriske regjeringen sier nå at de har over 73 prosent av øst-Aleppo under deres kontroll. Det tilsvarer mer enn to tredjedeler. Det melder nyhetsbyrået AP.

Mange fortsatt fanget

Minst 80.000 mennesker har flyktet fra Øst-Aleppo etter at den
syriske hæren innledet sin fremmarsj i midten av november for å
gjenerobre den opprørskontrollerte delen av Syrias nest største
by.

Tallet inkluderer dem som søkte tilflukt i den vestlige delen av byen og den kurdiskkontrollerte enklaven mellom de to bydelene, men ikke dem som flyktet sørover til et område som opprørerne fortsatt besitter.

Titusener mennesker er fortsatt fanget i de få distriktene som fortsatt er under opprørernes kontroll, ifølge BBC.

Aleppo er en viktig by å gjenerobre for President Assad, og han har tidligere ikke tillatt hjelpearbeidere å bistå skadede i områder som er okkupert av opprørerne. Han stoppet også nødforsyninger som skulle hjelpe sivile i byen. Det har ført til at flere tusen har sultet, og blitt drevet på flukt.

Jeg har det bra

Familie i Aleppo

Bana Alabed og hennes familie klarte å flykte fra kampene som førte til at opprørerne mistet kontroll over Aleppo i natt.

Foto: THAER MOHAMMED / Afp

Den syv år gamle jenta Bana Alabed, som har fått mye oppmerksomhet på Twitter for sine oppdateringer fra krigshandlingene i Aleppo, kunne i går fortelle at hun og familien hennes har det bra.

Etter over et døgn uten aktivitet på profilen hennes begynte følgerne hennes å bli bekymret, og emneknaggen #HvorErBana ble lansert. Følgere verden over kunne altså puste lettet ut da Bana ga livstegn i går.

Ved hjelp av sin mor har Twitter-profilen hennes skaffet seg over 211.000 følgere.

Laster Twitter-innhold
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt