Gaddafi-styrker går inn i Misrata

Styrker som er lojale mot Libyas leder Muammar al-Gaddafi, har rykket inn i sentrum av den opprørskontrollerte byen Misrata med stridsvogner, og de hindrer nødhjelp i å komme frem.

Såret opprører i Misrata, Libya

Flere opprørere skal være drept eller såret etter at Gaddafi-styrker har rykket inn i Misrata. Bildet av denne sårede opprøreren i Misrata, er tatt tidligere i opprøret.

Foto: MARCO LONGARI / Afp

Det forteller øyenvitner til nyhetsbyrået Reuters.

De libyske regjeringsstyrkene tar seg inn i byen med stridsvogner og soldater, og det er hørt både skyting og eksplosjoner i byen. Flere personer skal ha blitt drept.

Hindrer nødhjelp i å komme frem

– To personer er drept av snikskyttere, som fremdeles står utplassert på hustakene. De støttes av stridsvogner, som har patruljert gatene, forteller en innbygger som kaller seg Sami, til Reuters.

Mange skal også være såret.

Innbyggere i Misrata sier også at Gaddafis styrker bruker båter til å blokkere havna i byen for å forhindre nødhjelpsforsyninger å komme frem.

– Forsøker å frigjøre Benghazi fra banditter

Muammar Gaddafi's most prominent son, Saif al-Islam

Gaddafis sønn, Saif al-Islam, hevder regjeringsstyrkene bare forsøker å redde folket i Misrata.

Foto: STR / Reuters

Libyas leder Muammar al-Gaddafi har tidligere i dag sammenlignet koalisjonsstyrkenes angrep med terrorisme. I talen gjorde han det klart at han ikke har noen intensjoner om å gi seg, og at Libya er forberedt på en lang krig.

I ettermiddag sier hans sønn Saif al-Islam at angrepene på Libya er et resultat av en misforståelse.

– Koalisjonsstyrkenes angrep på Libya bygger på en stor misforståelse om opprørerne, sier han og hevder regjeringsstyrkene forsøker å «frigjøre Benghazi fra banditter».

– Vårt hovedmål er å hjelpe folket i Libya, særlig i Benghazi. De har det som i et mareritt, sier Saif al-Islam og understreker at Libya ikke vil angripe vestlige passasjerfly for å hevne seg på angrepene på Libya.

SISTE NYTT

Siste nytt

Ein lang kolonne med kanadiske lastebilar har dei siste dagane protestert mot det nye kravet om vaksinepass på grensa mellom Canada og USA.

Lastebilsjåfører vil blokkere hovedstaden i vaksineprotest – hylles av Elon Musk

Kanadiske sjåfører vil forsøke å stenge sentrum av Ottawa i en protest mot kravet om vaksine.