Hopp til innhold

G8 vil ha fransk finansminister til pengefondet

G8-lederne har alle uttrykt støtte til at den franske finansministeren, Christine Lagarde, tar over sjefsposisjonen for Det internasjonale pengefondet etter Dominique Strauss-Kahn.

Frankrikes finansminister Christine Lagarde

Frankrikes finansminister Christine Lagarde.

Foto: GONZALO FUENTES / Reuters

Det opplyser utenriksminister i Frankrike, Alain Juppe, søndag.

Frankrike skal ha vært forsiktig med å uttale seg om Lagardes kandidatur i løpet av G8-møtet i Deauville tidligere denne uka.

Les: Nå er det flere politifolk enn innbyggere i G8-byen
Les også: Pengedryss over nye demokratier

Men i dag sier Juppe at USA, Russland, Canada, Japan og de europeiske landene i gruppen, Frankrike, Storbritannia, Italia og Tyskland - alle var for at Lagarde tar over stillingen.

Les også: – Lagarde er sikret jobben som ny IMF-sjef
Lagarde: – Jeg kan overta
Les også: – Stoltenberg kan ta over etter Strauss-Kahn

– Blant de åtte lederne pluss presidenten av EU-kommisjonen og presidenten av Europarådet som var tilstede, var enstemmige i sin støtte til Christine Lagarde, sier Juppe til TV-kanalen Canal+.

Toppjobben i Det internasjonale pengefondet står ledig etter at Dominique Strauss-Kahn så seg nødt til å gå av da han ble anklaget for å ha voldtatt en stuepike ved et hotell i New York.

Lagarde reiser i dag til Brasil som en del av kampanjen for å vinne støtte til kandidaturet. Denne støtten trenger hun spesielt fra endel voksende økonomiske nasjoner som har kritisert EU-ledere som har antydet at en ny sjef må være europeer.

Den eneste andre kandidaten som står som aktuell til jobben på nåværende tidspunkt er Den mexicanske sentralbanksjefen Agustin Carstens.

SISTE NYTT

Siste nytt