- Albert er den type venn alle ønsker seg

MONACO (NRK.no): Liston D. Bochette blir rørt når han forteller NRK om en av sine aller nærmeste venner, fyrst Albert. Nå skal han se kameraten gifte seg, 20 år etter at fyrst Albert fortalte ham at han kom til å bruke lang tid på å finne den rette.

Liston Bochette

Liston Bochette har vært en god venn av fyrst Albert i mange år. Han er ikke i tvil om at det er ekte kjærlighet mellom Monacos fyrste og hans Charlene Wittstock.

Foto: Vilde Helljesen / NRK

Vilde Helljesen, Monaco
Foto: NRK

– Han visste ikke om kvinner var interessert i ham eller i tittelen hans. Allerede på 80-tallet sa han til meg at det ville ta lang tid for ham å finne den rette, sier Bochette.

Han har vært en av fyrst Alberts nærmeste venner i mange år. De har vært både venner og konkurrenter. OL på Lillehammer var bare én av gangene de to kameratene konkurrerte mot hverandre i bob.

– En unik fyr

Når NRK møter ham i Monaco dagen før fyrstebryllupet, er han full av lovord om brudgommen.

– Albert er den type venn alle ønsker seg. Han er til å stole på, han er solid, ydmyk, og han bryr seg om andre. Han er en unik fyr. Han er rett og slett selve definisjonen på en god venn - som tilfeldigvis også er en fyrste, sier Bouchette og blir et øyeblikk rørt.

Fredag og lørdag er han blant de inviterte til bryllupet mellom fyrst Albert og Charlene Wittstock.

– Det er noe man opplever én gang i livet, og jeg er rørt over å være invitert. Jeg skal gjøre mitt beste for å være en god venn. Jeg skal møte Albert i kveld, han har sine nærmeste venner med seg. Du vet, for enhver som skal gifte seg, er det viktig å ha vennene sine rundt seg, sier Bochette med et smil.

  • NRK.no og NRK1 sender direkte fra den religiøse vielsen i Monaco lørdag fra klokken 16.30. Kommentatorer er Wenke Eriksen og Kjell Arne Totland.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fyrst Albert II av Monaco og Charlene Wittstock

Fyrst Albert gifter seg med 20 år yngre Charlene Wittstock i to vielsesseremonier denne helgen.

Foto: ATTILA KISBENEDEK / Afp

– Charlene har de fundamentale kvalitetene

For 20 år etter samtalen de to kameratene hadde om «den rette», har Monacos fyrste endelig funnet kvinnen han vil dele resten av livet sitt med. Til tross for at det den siste uken før bryllupet har vært skrevet om bruddrykter og usedvanlig kalde føtter, så kalde at Charlene Wittstock ifølge franske aviser skal ha forsøkt å reise fra Monaco, er ikke Bochette i tvil om at det er ekte kjærlighet som skal forsegles i fyrstepalasset.

– Dette er Monaco, det er her rykter oppstår. Dem tror jeg ikke noe på, sier han.

Nå har også Charlene blitt en god venn av ham, og han er glad for at fyrst Albert får nettopp henne ved sin side.

– Charlene har de fundamentale kvalitetene for å bli en god kone og være en god støtte. Som tidligere toppidrettsutøver er hun målbevisst og bestemt, og hun er dedikert. Det er egenskaper som gjør henne til et godt følge for Albert.

Da får den sørafrikanske svømmeren også store sko å fylle. Etter den borgerlige vielsen fredag ettermiddag, er hun Monacos fyrstinne - en rolle hun overtar etter fyrst Alberts mor, Grace Kelly. Monegaskere som NRK har snakket med, mener nettopp avdøde fyrstinne Grace er i en klasse for seg, ingen kan måle seg med henne.

Liston Bochette legger ikke skjul på at Charlene har noe å leve opp til.

– Alle kvinner ønsker vel å være minst like god som moren til den man elsker, og Charlene har en svært god rollemodelle. Men Charlene er også selv en nydelig person. Nå må hun selv finne sin vei på en slik måte at hun bevarer seg selv og kjærligheten til sin mann, og han bevarer sin kjærlighet til henne.

SISTE NYTT

Siste nytt