NRK Meny
Normal

Norsk kvinne og barn funnet døde i Sverige

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kvinnen og barnet som ble funnet døde i Arboga i Sverige mandag, er norske. Svensk politi etterforsker funnet som et mulig dobbeltdrap.

Kvinnen og barnet, som er fra Vestlandet, ble funnet døde mandag formiddag i en leilighet i sentrum av Arboga. Kvinnen var i 35-årsalderen, ifølge politiet.

Kvinnen skal ifølge politiet ha bodd i Sverige i lengre tid.

Har varslet norske pårørende

Kripos bekrefter overfor NRK at kvinnen og barnet er norske og at pårørende på Vestlandet er informert om dødsfallet.

– Vi ble kontaktet av svensk politi som ba os informere de pårørende. Og nå er alle pårørende varslet. Så vårt oppdrag fra svenskene er utført. Vi har ikke fått noen flere anmodninger om mer hjelp i etterforskningen, sier vaktleder Are Lefdal i Kripos til NRK ved 01-tiden natt til tirsdag.

Han sier de ikke vet om det kommer til å bli bedt om å bistå svensk politi ytterligere.

Mulige drap

Svensk politi har opplyst at dødsfallene blir etterforsket som mulige drap.

– Ved lunsjtider i dag ble vi varslet om at en kvinne og et barn lå i en leilighet. Da patruljen kom på plass var de to personene døde, sier pressevakt Terje Lund ved politikontoret i Västmanland til NRK mandag kveld.

Han opplyser at politiet har gjennomført en teknisk undersøkelse og rettsmedisiner har vært på stedet. De har også banket på dører i området og snakket med naboer, for å forsøke å finne ut så mye som mulig.

Saken fortsetter under bildet

En kvinne og et lite barn er funnet døde i den svenske byen Arboga

MULIGE DRAP: Teknikere var mandag i leiligheten i Arboga for å undersøke stedet.

Foto: Arwidi, Peter / SCANPIX

– Svaret på den tekniske undersøkelsen og rettsmedisinerens analyse kommer til å ta noen dager. Vi skal forsøke å gjennomføre den så raskt som mulig, sier Lund.

– Har identifisert kvinnen

Politiet fikk melding om dødsfallet ved 11-tiden mandag formiddag. En person ringte da og sa at to personer lå døde i en leilighet i Arboga. Ambulanse ble sendt til stedet, og ambulansen tilkalte etter kort tid politiet.

Den norske kvinnen skal ha bodd i leiligheten i flere år.

Arboga rystet tidligere

Arboga har rundt 10.000 innbyggere. For i underkant i av fire år siden ble småbyen rystet av bestialske drap på to småbarn.

Om kvelden 17. mars 2008 ble to barn på ett og tre år, Max og Saga, og deres 23 år gamle mor funnet hardt skadd i familiens hus i Arboga. Barna døde senere på sykehus. Barnas far, som bor et annet sted, ble pågrepet noen timer senere og siktet for drapene. Han ble løslatt to dager senere, og alle anklagene mot ham ble henlagt.

En tysk kvinne som befant seg i Arboga på kvelden da drapene skjedde, og som tidligere har hatt et forhold til morens nye samboer, ble etterlyst for drapene og drapsforsøket. Tre dager etter ugjerningen meldte kvinnen seg for tysk politi.

Tingsretten i Vastmanland fant i oktober 2008 den tyske kvinnen skyldig i drap og drapsforsøk. I september 2009 ble dommen stadfestet i Svea hovrätt. Kvinnen må dermed sone en livstidsdom.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt