NRK Meny
Normal

Funn av menneskelevninger der 43 studenter forsvant i Mexico

Levninger etter et ubestemmelig antall mennesker er funnet ikke langt fra der 43 mexicanske studenter forsvant for nesten to år siden.

MINNEMARKERING MEXICO-STUDENTER

MARKERING: Flere mennesker flokket seg rundt de pårørende til de savnede studentene, for å markere at de hadde vært savnet i ett år i september 2015.

Foto: Marco Ugarte / Ap

Etterforskere har funnet fragmenter av skjeletter, inkludert hodeskaller, leggbein, kjevebein og tenner fra flere mennesker, i tillegg til rester av sandaler og biter av klær, opplyser påtalemyndigheten i delstaten Guerrero. Det melder nyhetsbyrået AFP.

Lokale medier sier levningene ser ut til å være fra minst fire mennesker, og at det ser ut til at de er blitt brent. De skal ha blitt funnet som følge av et anonymt tips i den lille landsbyen El Mirador, ved veien mellom Coacoyula og Apipilulco.

Lokale myndigheter skal nå etterforske levningene nærmere, blant annet for å finne ut eksakt hvor mange mennesker levningene kommer fra. Det skriver lokale medier.

Det er ikke bekreftet at levningene kommer fra de savnede lærerstudentene.

Drept av narkobande

De 43 lærerstudentene forsvant sporløst etter at bussen de hadde kapret i forbindelse med en demonstrasjon, ble angrepet av politiet i byen Iguala i september 2014.

Myndighetene mener at politiet i Iguala bortførte studentene og overleverte dem til en narkobande som deretter angivelig drepte dem, brente likene på en søppelfylling og dumpet levningene i en elv. Dette er den offisielle forklaringen på hva som skjedde, også kalt «den historiske sannheten».

Motivet for drapene ble oppgitt å være at narkotikakartellet trodde noen av studentene tilhørte en rivaliserende bande.

SAVNEDE STUDENTER

SAVNET: Kort tid etter at de 43 studentene var meldt savnet marsjerte folk i gatene med bilder av de antatt bortførte.

Foto: Marco Ugarte / Ap

Pårørende tviler på forklaringen

De pårørende har gått kraftig ut mot den offisielle forklaringen på hva som skjedde.Tidligere undersøkelser har fastslått at det ikke var mulig at alle studentene ble brent i Cocula.

Fox News for Latin-Amerika skriver at de pårørende torsdag leverte en liste med krav til aktoratet i Mexico-saken, med en svarfrist på 15 dager. De krever blant annet at CIA-toppen som leder etterforskningen blir fjernet fra saken.

– Han holder fortsatt på med etterforskningen slik at han kan fortsette å insistere på at «den historiske sannheten» endte der på søppelfyllingen i Cocula, sier en talsmann for de pårørende.

For to uker siden forsvant 43 studenter fra byen Iguala, sør for Mexico City. Nå rulles en rystende historie opp om tette bånd mellom myndigheter og narkotikakarteller.
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt