NRK Meny
Normal

Fulle russere drukner i hetebølge

Daglig drukner flere titall vodkadrikkende russere i det de forsøker å unnslippe hetebølgen som henger over landet.

Hetebølge i Russland

Moskovittene trekker ned til vannet når varmen er på sitt verste. Dessverre fører det til at drukningstallene går i været.

Foto: RIA Novosti / Reuters

En skulle kanskje tro at det var varmen som tok liv, men i Russland mister nå flere titalls mennesker livet hver dag som følge av drukning.

Hetebølgen som har hengt over landet i tre uker har ført til at mengder av russere trekker ned til vannet for å kjøle seg ned.

– De fleste er fulle

Kombinasjonen vodka og bading har ført til en eksplosjon i antall drukningsulykker i juli måned. Mellom 5 og 12. juli druknet 233 russere, og bare i løpet av onsdag denne uken mistet 49 mennesker livet i drukningsulykker.

Russiske myndigheter slår nå alar, ikke minst fordi flere barn har mistet livet fordi foreldrene ikke har passet godt nok på dem.

– I tillegg er flesteparten av de som drukner fulle, opplyser Vadim Seryogin i departementet for krisehåndtering, ifølge Daily Telegraph.

I forrige uke druknet seks barn på en sommerleir sør i Russland fordi lederne som skulle passe på dem var fulle.

Unntakstilstand

Heten i Russland er forventet å vare utover i neste uke, og allerede til helgen er det ventet varmerekord i hovedstaden Moskva.

President Dmitri Medvedev har uttrykt bekymring for landbrukssektoren som nå opplever den verste tørken på de 130 årene det er ført statistikk.

Myndighetene har også innført unntakstilstand i 16 regioner hvor heten har ødelagt områder med dyrket mark på størrelse med Portugal.

I tillegg er en militærparade avlyst, og forsvaret får heller ikke gjennomføre øvelser om natten fordi gnister fra skuddsalvene kan føre til skogbranner.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt