NRK Meny
Normal

Full forvirring om mulig flykapring i Russland

MOSKVA/OSLO (NRK): Et av flyene har krasjlandet, og det andre er ikke gjort rede for, ifølge et russisk nyhetsbyrå.

Laster kart, vennligst vent...

Det ene flyet, et Jak-52, skal ha nødlandet på flyplassen i byen Jalitorovsk på grunn av tekniske problemer. Flyet skal ha krasjet inn i deler av flyplassområdet under nødlandingen.

Det andre flyet, et Gardan GY-80-160, skal ha hatt kurs mot Moskva. Det melder det russiske nyhetsbyrået TASS.

Flyene skal ha blitt stjålet fra en flyplass i Tjumen-regionen i Russland. Flyene har henholdsvis to og fire seter. Alle flyplasser i Russland er varslet om hendelsen.

Ble arrestert

Flere russiske nyhetsbyråer melder nå at en gruppe personer allerede 17. juni kom til flyplassen utenfor byen Isjim i flyet Gardan GY-80-160.

De ble da ifølge nyhetsbyrået Interfax arrestert, men senere satt fri. Sist natt skal de ha kommet tilbake til flyplassen, og fløyet av gårde i et mindre russisk fly av typen Jak-52.

Da dette flyet kom tilbake til flyplassen, fikk det problemer med understellet, og måtte foreta en ukontrollert landing. Passasjerene gikk ifølge russiske medier så over i det franske flyet, og fløy av gårde i dette.

Uklart om det er en kapring

Det er dette flyet som russiske myndigheter fortsatt leter etter. Ifølge radiostasjonen Moskvas Ekko kan flyet være på vei til byen Perm lenger vest.

Det er fortsatt uklart om dette dreier seg om en kapring av et fly, og hvor flyet befinner seg.

Saken har vakt stor oppmerksomhet i Russland, og alle venter spent på svar fra dem som er i flyet for å høre deres versjon av det som har skjedd.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt