NRK Meny
Normal

Fryktet giftig røyk etter storbrann i Sverige

Politiet i den svenske byen Strömstad måtte lørdag be folk om å holde seg innendørs etter at det like før klokken 15.00 brøt ut en storbrann i lokalene til et billakkeringsfirma.

Storbrann strömstad

Brann startet ved 15.00-tiden, og det fryktes nå at det kan komme til eksplosjoner på grunn av det brannfarlige materialet inne i bygningen.

Foto: Jan Simonsson

Man fryktet at røyken, som hadde lagt seg tungt over området, var giftig, og politiet sperret av et område på rundt 300 meter rundt bygningen, skriver Aftonbladet.

– Vi advarer nå offentligheten mot giftig røyk. Alle bør holde seg innendørs, sa Ulf Lörstad i politiet til avisen.

Ved 21.00-tiden var brannen bekreftet slukket. Bygget var overtent og sto ikke til å redde. Brannmannskapene lot det derfor brenne ned. Det skal ikke være noen spredningsfare.

Brannmannskapene fryktet leng at det kunne være eksplosjonsfare knyttet til brannen ettersom det befant seg flasker med acetylen inne i lokalene.

Storbrann Strömstad

Et område på 300 meter har blitt sperret rundt bygningen.

Foto: Jan Simonsson

– Vi avventer eksplosjonen, slik at ingen personell kommer til skade, sa innsatsleder i brannredningstjenesten, Håkan Baatz.

Like før klokken 19.00 bekreftet Baatz overfor SVT at acetylenflaskene hadde eksplodert uten noe større smell, og at slukningsarbeidet ville fortsette.

Arbeidsulykke

Brannen skal ha startet rundt klokken 15.00 hos firmaet Haugland Bil & Lack.

Ingen ble skadet i forbindelse med brannen. Eieren av lakkeringsfirmaet sier to av hans ansatte var igjen og arbeidet da brannen startet.

– De arbeidet på en måte man ikke skal. Det kom gnister og noe tok fyr, sier eieren av firmaet, Patrik Haugland, til Aftonbladet.

Politiet har fått foreløpige opplysninger om at en av de ansatte har sveiset inn i en lakkboks.

Til avisen Expressen sier Haugland at de to fikk panikk og forsøkte å slukke brannen. Det viste seg umulig, og de kom seg ut kjapt.

– Det er så mye brannfarlig materiale der, og jeg er glad de ikke kom til skade opp i det hele, sier han til den svenske avisen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt