NRK Meny
Normal

Frykter over 150 omkomne etter jordskred

Letemannskapene kjemper en desperat kamp mot klokka i håp om å finne overlevende etter jordskredet vest i India. Så mange som 150 har trolig mistet livet.

Kvinne i India

RUINER: En eldre kvinne gråter mens hun leter etter overlevende familiemedlemmer i de ødelagte restene av hjemmet hennes.

Foto: Stringer / Reuters

Redningsarbeidere i Malin

MYE ARBEID: Redningsarbeidere i Malin håper fremdeles å finne overlevende.

Foto: Nitin Lawate / Ap

– Vi har hentet ut 19 omkomne. Vi forventer å finne omtrent 140 til, med tanke på at 44 hus ble begravet, sier H.H. Chavan fra helsemyndighetene i Pune-distriktet.

Store redningsmannskaper ble sendt ut til landsbyen Malin, i nærheten av byen Pune vest i India, etter at deler av en åsside raste ut.

Se kart nederst i saken.

Ifølge BBC er seks personer hentet ut fra skredet i live, men håpet om å finne flere overlevende svinner. Dårlig vær har skapt problemer for hjelpemannskapene, i tillegg til at de arbeider i ulendt og bratt terreng.

Hele landsbyen i ruiner

Skredet gikk tidlig om morgenen, mens folk fremdeles sov. Beboere i landsbyer i nærheten har forklart at de våknet av et høyt smell. Ifølge BBCs korrespondent er hele landsbyen ødelagt, bortsett fra skolen på stedet.

Over 12 timer etter skredet håper redningsmannskapene fortsatt at de kan finne noen i live i ruinene.

– Det nøyaktige tallet på rammede er ikke kjent. Vi beveger oss sakte for å sikre at de som er fanget, kommer seg trygt ut, sier Saurav Rao i de lokale myndighetene til nyhetsbyrået Press Trust of India.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Redningsarbeidere med gravemaskin

Redningsarbeiderne har tatt i bruk gravemaskin i letingen etter mulige overlevende etter leirraset i Malin.

Foto: Nitin Lawate / Ap

Vanskelig redningsarbeid

Husene i Malin ligger nå under leire, steiner og gjørme. Det var en lokal bussjåfør som varslet om hendelsen etter at han oppdaget at landsbyen og veien som ledet til den ikke lenger var synlig.

At den eneste veien inn til Malin er rammet av skred og uvær har også forsinket redningsarbeidet.

Det har vært dårlig vær i området de siste dagene og mye regn. Dette er trolig også årsaken til skredet.

Indias statsminister, Narendra Modi sier i en uttalelse at hun vil sende innenriksministeren til Pune for å se på situasjonen.

– Statsministeren sender sine tanker til de som har mistet livet i jordskredet sender alle mulige ressurser for å hjelpe de som er rammet, heter det i en uttalelse fra regjeringen.

Laster kart, vennligst vent...
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt