Frykter opptøyer under begravelse

Politiet i Teheran frykter nye opptøyer når nevøen til opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi begraves i dag.

Iransk opposisjonell

En iransk opposisjonstilhenger dekker ansiktet med en blodig hånd under sammenstøtene søndag.

Foto: Amir Sadeghi / Scanpix/AFP

Nevøen var en av flere regimekritikere som ble drept i opptøyer i går.

I løpet av natten har folk samlet seg i gatene i den iranske hovedstaden, og politiet har brukt tåregass for å spre folkemengdene.

Minst åtte drept

Minst åtte personer ble i går drept og over 300 arrestert i de blodigste opptøyene siden det omstridte presidentvalget i sommer. Det er den engelskspråklige iranske nyhetskanalen Press TV , som er finansiert av den iranske regjeringen, som oppgir tallet åtte.

Tidligere i dag meldte iransk fjernsyn at opptil 15 personer mistet livet i går, men i formiddag bekreftet iranske sikkerhetskilder ifølge den statlige TV-stasjonen at det var åtte drepte.

Også en fremtredende opposisjonell politiker ble arrestert i natt, melder den opposisjonelle nettsiden Jaras. Ebrahim Yazdi var utenriksminister i Irans første regjering etter den islamske revolusjonen i 1979.

- Sikkerhetsstyrker kom til hans hjem i Teheran i natt (kl. 00.30) og arresterte denne politiske aktivisten, melder Jaras. Ifølge nettsiden ble Yazdis niese arrestert noen timer tidligere.

- Mer brutalt enn sjahens regime

Opposisjonspolitikeren Mahdi Karroubi fordømmer drapene som skjedde under den sjiamuslimske høytiden ashura. Karroubi beskylder regimet for å være mer brutalt enn sjahens regime som ble fjernet under revolusjonen for 30 år siden, melder NTB.

Skkerhetsstyrker brukte først tåregass og køller i forsøket på å slå ned demonstrasjonene i Teheran. Da de ikke lyktes, begynte de å skyte, ifølge opposisjonens nettsteder.

Video: Minst åtte drepte:

Video nsps_upload_2009_12_28_8_48_41_2373.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

klikk på bildet for å se video.

SISTE NYTT

Siste nytt