NRK Meny
Normal

Frykter ny uro etter drapet på Michael Brown

Guvernøren i Missouri har erklært unntakstilstand i påvente av at en jury skal avgjøre om politimannen som skjøt og drepte 18 år gamle Michael Brown skal tiltales. Jay Nixon sier han gjør dette fordi han frykter ny uro.

Demonstrerer for Michael Brown

I går demonstrerte et par hundre mennesker i Clayton i Missouri. Der sitter en jury nå og vurderer om politimannen som skjøt Michael Brown skal tiltales.

Foto: JIM YOUNG / Reuters

I Ferguson i Missouri har innbyggerne ventet lenge på å få vite om politimannen som skjøt og drepte 18 år gamle Michael Brown, blir tiltalt for drapet. I all hemmelig har en jury møttes flere ganger i løpet av de tre siste månedene for å vurdere bevisene som finnes i saken.

Det er ikke kjent når beslutningen blir tatt, men den er ventet i midten av november.

Kaller inn Nasjonalgarden

Lørdag 9. august ble 18 år gamle Michael Brown skutt og drept av en politimann i Ferguson, en forstad til St. Louis i den amerikanske delstaten Missouri. Ifølge politiet ble han skutt under en krangel om et skytevåpen i en politibil, men omstendighetene er uklare. Ifølge øyenvitner var Brown ubevæpnet og ble skutt etter å ha strakt hendene over hodet.

– Det er mulig det kan bli ny uro og Missouri må være forberedt, sa guvernør Jay Nixon. Han la til at beboere har full rett til å gjennomføre fredelig protester.

Guvernøren har innkalt Nasjonalgarden til støtte for det lokale og det statlige politiet. Da Nasjonalgarden ble kalt inn sist, ble det sett på en bekreftelse på at det lokale politiet slet med å få kontroll over situasjonen.

Stenger butikker og sender elever hjem

18-åringen ble skutt av Darren Wilson og mange regner med at det blir kraftige protester hvis han ikke blir tiltalt.

Beskytter butikken i Ferguson

To menn som ikke vil si hva de heter dekker til vinduene til butikken sin. De frykter ny uro i Ferguson.

Foto: JOE RAEDLE / Afp

Mange butikker i Ferguson har spikret igjen vinduene sine i tilfelle det blir nye protester. Skoler i området har informert om at de trolig kommer til å sende elevene sine tidligere hjem når juryens beslutning er klar.

Søndag demonstrerte et par hundre mennesker i St. Louis. De la seg ned i gata foran en kino og lot som de var døde.

– Å vokse opp svart i USA, betyr at du er utenfor. Du er redd for at du skal bli skutt, du engster deg for om du blir drept, sier 22 år gamle Rockit Ali til Reuters.

Justisministeren har lovet at både FBI og justisdepartementet skal være med og granske hva som skjedde da Brown døde.

Demonstrasjoner i Clayton

– Vi vil ha en tiltale. Politiet liker det ikke, ropte demonstrantene utenfor rettslokalene i Clayton mandag.

Foto: JIM YOUNG / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt