NRK Meny
Normal

Frykter ny gjengkrig i København

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Københavns Vestegns Politi besluttet mandag kveld å innføre en ransakelsessone i området omkring Værebroparken i København. Det har blitt avfyrt flere skudd i området i den siste tiden, noe som har fått dansk media til å spekulere i en ny gjengkrig i den danske hovedstaden.

Folk som ferdes i området risikerer å bli utsatt for stikkprøver fordi politiet vil kontrollere om noen bærer våpen. Tiltaket gjelder fra 18 januar kl. 09.00 til 2. februar 09.00.

Det danske politiet fikk tillatelse til å bruke ransakelsessoner i 2004. Det gir dem rett til å visitere hvem som helst uten å måtte oppgi noen grunn.

Fra kl 15.50 tirsdag ble sonen noe utvidet og endret, men vil være gjeldende i samme tidsrom.

– Skutt fra biler

Det har vært fem skyteepisoder siden forrige onsdag. Flere tror nå at det markerer en ny gjengkrig.

– Vi har sterke formodninger om at det er gjengrelatert, sier Per Udesen, skolesjef og leder av SSP-arbeidet i Gladsaxe til MetroXpress.

SSP København er et samarbeid mellom skole, politi og flere andre instanser for å forebygge kriminalitet blant barn og unge.

– Onsdag ble det skutt fra ukjente biler. Det er en indikasjon på at de kommer utenfra og at de vil markere makt og territorium. Hvorfor skulle man ellers kjøre til Værebro, sier Per Udesen.

Skutt i beinet

Onsdag forrige uke ble to unge menn overfalt i området. Flere maskerte menn skal ha sprunget ut fra flere biler og etter de to mennene som forsøkte å unnslippe. Én av dem ble tatt igjen og overfalt.

– Han fikk noen slag og spark og ble deretter skutt i beinet, sier etterforskningsleder Steen Ørskov fra Københavns Vestegns Politi til Politiken.

Politiet forteller nå at de jobber ut fra at skyteepisodene er gjengrelaterte.

Beboere i området sier at de føler seg utrygge. Engstelige foreldre nekter barna sine å gå ut om kvelden.

– Jeg har en sønn på 12 år og jeg har forbudt ham å gå ut på kvelden når han ellers pleier å lufte hunden vår, sier en kvinne til Politiken.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt