NRK Meny
Normal

Frykter nordmann omkom i båtulykke i Spania

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En 52 år gammel mann mistet livet da båten han befant seg i ble tatt av bølger og gikk rundt utenfor Dénia i Spania onsdag. Flere spanske medier melder at mannen var norsk.

Ulykken skjedde rundt klokken 13.30 onsdag sør for havnen i Denia.

Mannen skal ha hatt en kvinne om bord som overlevde og befinner seg på sykehus. Også hun er omtalt som norsk i flere medier.

Kvinnen ble reddet

De to skal ha dratt på sjøen for å sjekke om forholdene var egnet til å surfe, melder EFE. Hun ble reddet etter at hun klarte å få fatt i en redningsvest som ble kastet fra land. Nedkjølt ble kvinnen sendt til sykehus.

Ifølge Spaniaavisen sier Røde kors at de to som havnet i havsnød er fra Sveits, mens Kystvakten fortalte det spanske nyhetsbyrået EFE at de er norske.

UD ikke kjent med saken

– UD er ikke kjent med at en nordmann er omkommet utenfor Spania. Normalt ville vi blitt informert¨, men vi har ikke blitt kontaktet i denne saken. Det hender det tar tid, og det kan ta noen dager før vi blir kontaktet, sier pressevakt i UD, Kjetil Elsebutangen til NRK.no.

Han sier UD har kontakt med generalkonsulatet i Alicante angående saken.

– Vi sjekket i går kveld og i dag formiddag, men har fortsatt ikke mottatt meldinger om en omkommet nordmann, sier Elsebutangen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt