Frykter nær 40 døde på barneskole

Sju barn er så langt funnet døde i ruinene av barneskolen Plaza Towers Elementary i Moore i Oklahoma. Redningsmannskapene frykter de skal finne langt flere.

Tornadoen knuste barneskolen Plaza Towers Elementary

Severe Weather

Lærere ved Briarwood Elementary school bærer ut skadde elever etter at tornadoen raserte skolen. Ingen vet så langt noe om skadeomfanget, men KFOR melder nå at ingen er døde ved denne skolen.

Foto: Paul Hellstern / Ap

Tornadoen knuste skolen hvor de små skolebarna gjemte seg. Ifølge TV-kanalen KFOR har de sju barna som hittil er funnet omkommet, druknet.

De lokale myndighetene frykter at mellom 20 og 30 barn fortsatt skal befinne seg i ruinene. Det ble tidligere meldt at rundt 40 elever var innesperret i skolen, men både tallet på savnede og omkomne skolebarn er ennå uklart, for noen av barna kan ha kommet seg unna i tide og er ikke gjort rede for ennå.

NBCs reporter på stedet meldte tidligere i morges norsk tid at ropene om hjelp i ruinene hadde stoppet, og at dødstallet ved Plaza Towers Elementary var ventet å stige.

Desperate pårørende og frivillige forsøkte å skaffe lyskilder til skoleområdet ettersom det ikke var elektrisitet i området etter at tornadoen herjet.

Mange omkomne under 12 år

Tirsdag morgen norsk tid er det bekreftet at totalt minst 91 mennesker har mistet livet, mange av dem barn.

Til sammen minst 20 barn er så langt bekreftet omkommet, de fleste av dem under 12 år, melder AFP.

Ifølge Reuters blir 230 mennesker behandlet på de lokale sykehusene for både mindre og kritiske skader. 45 av dem er barn.

FØLG NBCS DIREKTESENDING HER

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tornado rammet Oklahoma

En kvinne bærer med seg et barn ved den raserte barneskolen Plaza Towers Elementary. 75 elever og lærere søkte tilflukt i skolen. Minst sju barn er så langt funnet omkommet.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

Lærer: – La meg over elevene

75 elever og lærere hadde søkt tilflukt i Plaza Towers Elementary da uværet nærmet seg. Det meldes om at alle elevene i 4.–6. klasse var blitt flyttet vekk fra skolen, og er i sikkerhet i en kirke i nærheten.

Tornado rammet Oklahoma

En gutt hentes ut av ruinene ved barneskolen Plaza Towers Elementary i Oklahoma.

Foto: Sue Ogrocki / Ap

Det er ikke en eneste hel vegg eller bjelke igjen av skolebygningen. Uteområdet er fullt av forvridd plast og metall.

Tornadoen rev taket av skolen da den traff bygningen ved 15-tiden lokal tid. En lærer forteller til KFOR at hun la seg over seks skolebarn i et av skolens toaletter i et forsøk på å beskytte dem.

Også en annen barneskole, Briarwood Elementary school, skal være fullstendig ødelagt, men foreløpig er det ikke meldt om omkomne ved denne skolen.

Foreldre holdes unna

Flere barn og lærere har også kommet levende ut fra ruinene av Plaza Towers Elementary.

NBC melder at noen av barna har overlevd ved å lene seg til veggene i gangene i skolen. Noen også vært i kontakt med NBC. Barna skal ha fortalt at andre elever kan ha gjemt seg i kjelleren.

Tornado rammet Oklahoma

To gutter har ankommet Plaza Towers Elementary etter tornadoens herjinger. Det er ikke en eneste hel vegg igjen av skolebygningen.

Foto: Sarah Phipps / Ap

Desperate foreldre stenges ute fra området, for at redningsmannskapene bedre skal høre eventuelle rop om hjelp. Også KFORs helikopter ble bedt om å holde seg unna ruinene, for å ikke overdøve rop om hjelp.

9-åring funnet i live

NBC har meldt om at 9 år gamle Kaley Hawkins er funnet i god behold og befinner seg på Healthplex Medical Center. TV-kanalen etterlyser nå foreldrene hennes.

Foreldre som leter etter barna sine, er bedt om å oppsøke St. Andrews Methodical Church. Det er også opprettet en nettside, safeandwell.org, hvor overlevende og pårørende kan finne hverandre.

NBC-reporter Meg Alexander forteller at hjelpemannskaper undersøker en parkeringsplass ved Warren Theatre. Mannskapene går fra bil til bil og merker dem med oransje kryss etter hvert som de er sjekket og ingen døde funnet.

Meg Alexander så tidligere i dag med egne øyne at fire mennesker ble funnet døde et annet sted i byen. To av de døde var en mor med et spedbarn som hadde forsøkt å gjemme seg for uværet i en fryser.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt