NRK Meny
Normal

Frykter mordbrannsforsøk er politisk motivert

Ukjente gjerningsmenn har dyttet inn brennende papir gjennom brevsprekken på flere leiligheter knyttet til det svenske Rättvisepartiet Socialisterna i natt.

Laster kart, vennligst vent...

Brannene skjedde i Hammarkullen i Göteborg seint lørdag natt.

Politiet fikk ved 02.30-tiden melding om at det brant i flere leiligheter i området etter at noen hadde presset brennende papir inn brevsprekken på utgangsdørene, skriver Aftonbladet.

Ingen skadd

Partileder Kristoffer Lundberg var ikke hjemme da det blant annet begynte å brenne i hans leilighet. Han ble oppringt av en nabo som fortalte hva som skjedde.

– Jeg skyndte meg dit, og da jeg kom fram fikk jeg vite at det brant flere andre steder i Hammarkullen. Tre av leilighetene har koblinger til vårt parti, sier Lundberg.

Brannene ble raskt slukket av dem som bodde der og ingen skal ha blitt skadd.

Øker sikkerheten

Ifølge politiet er det for tidlig å slå fast om mordbrannforsøkene er politisk motivert.

Lundberg, som selv har mottatt trusler i en årrekke, tror derimot at politiske motstandere står bak. De vil nå øke sikkerheten for partiledelsen.

– Det er en ting når truslene rettes mot meg, men noe helt annet når det rettes mot hjemmet mitt, sier Lundberg til avisen.

Rättvisepartiet Socialisterna stilte til valg til Riksdagen i 2010, men fikk bare 1507 stemmer. Partiet har blant annet fått oppmerksomhet for å fysisk stanse utvisning av asylsøkere som har fått avslått søknaden sin.

Den siste tiden har også en rekke asylmottak i Sverige blitt utsatt for mordbrannforsøk. Senest natt til lørdag da det begynte å brenne i en bygning i Eskilstuna som er planlagt tatt i bruk som asylmottak.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt