Frykter mer kaos og bråk i Thailand

Myndighetene i Thailand ønsker å forlenge portforbudet i Bangkok og 23 provinser i sju dager, i frykt for at det skal bryte ut mer bråk.

Soldater på gatene i Bangkok, Thailand

Soldater på gatene i Bangkok. Militæret ønsker å forlenge portforbudet.

Foto: David Guttenfelder / Ap

Det opplyser en militær talsmann, melder nyhetsbyrået Reuters.

Må godkjennes av regjeringen

Rødskjorte-demonstranter i Bangkok, Thailand

Rødskjorte-demonstranter i Bangkok.

Foto: CHAIWAT SUBPRASOM / REUTERS

– Vi har informasjon om at det er små gupper og enkeltpersoner som fremdeles ønsker å skape kaos, sa oberst Sansern Kaewkamnerd på et pressekonferanske i Bangkok i dag.

Det innførte portforbudet, varer fra midnatt til klokken 4 om morgenen. Forlengelsen av portforbudet må godkjennes av regjeringen på dets ukentlige møte på tirsdag.

Portforbudet ble innført 19. mai, etter at det brøt ut opptøyer og brannstiftere satte fyr på bygninger. Militæret i Thailand klarte til slutt å slå ned på opptøyene, og alle demonstrantene måtte fjerne seg fra et okkupert finansdistrikt i hovedstaden.

Livet i Bangkok er i ferd med å finne tilbake til det normale etter de siste ukene uroligheter, og både butikker og skoler ble i dag gjenåpnet. Gatene er ryddet for ødelagte deler fra hus og biler.

Og områdene som i seks uker ble okkupert av rødskjortene, motstandere av den sittende regjeringen, ble åpnet for trafikk igjen.

Domstol skal avgjøre terroranklage

Thaksin Shinawatra

Thaksin Shinawatra.

Foto: SAVO PRELEVIC / Afp

En thailandsk domstol skal i morgen avgjøre om eksstatsminister Thaksin Shinawatra skal tiltales for terrorisme etter de dødelige demonstrasjonene.

– Bevis som viser Thaksins rolle som koordinator har blitt overlevert domstolen, sier Tharith Pengdit, sjef for enheten for spesialetterforskning (DIS). DIS har fått ansvaret for å undersøke voldshendelsene under rødskjorte-demonstrasjonene i Thailands hovedstad de siste ukene.

Regjeringen beskylder tidligere statsminister Thaksin for å ha organisert og planlagt de største politiske opptøyene i Thailand i nyere tid, der 88 mennesker har blitt drept siden Thaksins tilhengere, rødskjortene, begynte demonstrasjonene i mars.

Thaksin befinner seg i eksil, og er allerede etterlyst for å sone en korrupsjonsdom. Terrorismetiltalte i Thailand kan få dødsstraff.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt