Ingen planer om å forlate Mexico

- Jeg kommer til å være mer forsiktig med å oppholde meg i store folkemengder, sier nordmannen Anders Stallemo som bor i Mexico by. Han vil foreløpig ikke reise fra landet på grunn av svineinfluensa-utbruddet.

Anders Stallemo studerer i Mexico By
Foto: Privat

Foreløpig er 68 mennesker døde av svineinfluensa i Mexico, og minst åtte er smittet av det samme viruset i USA. Verden helseorganisasjon frykter en global pandemi. Stallemo fikk først i går vite hvor alvorlig utbruddet av svineinfluensaen er.

Ble overrasket over den alvorlige situasjonen

- Jeg ble overrasket da universitetet stengte dørene på torsdag på grunn av utbruddet av denne influensaen. Vi fikk først beskjed om at det bare skyldtes et utbrudd av vanlig influensa. Først i går fikk jeg med meg nyhetene først om at stengingen gjaldt denne farlige influensaen, sier Stallemo.

32-åringen fra Kristiansand har bodd i Mexico by i to år. Han studerer på et universitet i byen med omlag 20 millioner innbyggere.

LES OGSÅ: - Forbereder oss på alvorlig krise

- Selv har jeg bestemt å ikke være like mye blant store folkemengder som vanlig. Heller ikke ta så mye kollektivtransport som jeg ellers ville tatt. Ellers har jeg ikke tatt så mange forholdsregler, legger lingvistikkstudenten til.

- Så lenge situasjonen er sånn som den er nå, kommer jeg nok heller ikke til å ta så mange andre forholdsregler, med mindre det kommer ny informasjon.

Ikke veldig redd

Med munnbind på t-banen i Mexico by

Folk med munnbind på t-banen i Mexico City. De frykter svine-influensa viruset som herjer i byen.

Foto: Ronaldo Schemidt / AFP

- Jeg merker ikke den store forskjellen i gatene i forhold til slik situasjonen er til vanlig. Det er alltid mye folk ute i gatene her. Men noe jeg ser nå er at mange går med munnbind. Det var overraskende, sier Anders Stallemo.

Anders Stallemo er ikke veldig redd for at han skal bli smittet med det dødelige viruset, til tross for at flere unge mennesker i byen har omkommet.

- Det er klart at jeg er litt urolig på grunn av utbruddet, siden dette er noe annet en et vanlig influensautbrudd, men jeg er ikke veldig redd, sier Stallemo

- Jeg blir her i Mexico, har ingen planer om å reise hjem til Norge nå.

NETT-TV: Folkehelsa om svineinfluensaen: - Vi vet ikke hvor alvorlig dette er

Video nsps_upload_2009_4_25_16_42_32_3951.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

SISTE NYTT

Siste nytt