NRK Meny
Normal

Frykter flom i London – barrierer reist for første gang på to år

Flomvernet Thames Barrier rundt Englands hovedstad London ble torsdag reist for første gang siden mars 2010.

Thames Barrier

Flomvernet Thames Barrier ble reist i flere timer torsdag for å hindre flomvann inn over London. (Bildet er tatt i 2008).

Foto: Leon Neal / AFP

Ifølge meteorologer er 2012 i ferd med å bli det våteste året i Storbritannias historie.

Foreløpige beregninger viser at det må falle 46 mm med regn fra 27. til 31. desember, for å gjøre dette til et rekordår.

Britene har målt 1.291,2 mm regn fra 1. januar til 26. desember, og har ikke mange millimeter igjen for å nå rekorden fra år 2000, da det falt 1.337,3 mm regn, skriver Daily Mail.

– Atlaterhavsstorm over Storbritannia

Flom i Ross-On-Wye i Wales

Benker langs en sti i Ross-On-Wye i Wales er delvis lagt under vann 23. desember.

Foto: Jon Super / Ap

Flomvernet ble satt opp torsdag morgen for å unngå at nytt regnfall lenger opp i Thames, i tillegg til høyt tidevann, skal føre til flom i London når vannmengdene beveger seg nedover elva. Det store regnfallet truer de lavereliggende områdene i byen.

Barrierene som i dag ble reist strekker seg 520 meter over elva Thames nær Woolwich. De skal beskytte 125 kvadratkilometer med områder i London fra flomvann som kan oppstå med tidevannsforskjeller.

Sist de ble reist var London truet av tidevann som kom inn fra Nordsjøen, i mars 2010.

En atlanterhavsstorm er ventet å ta med seg nytt regnfall som nå skal skylle inn over Storbritannia. Stormen kommer fra Island og er ventet å slippe fem centimeter med nedbør over store deler av Storbritannia før nyttårsaften.

Flomvarsler over hele landet

Det våte været går ut over både vei- og togtrafikk i Storbritannia, og torsdag var det utstedt flomvarsler i både England, Wales og Scotland.

Togpassasjerer ble, ifølge BBC, advart mot å reise til eller fra Devon og Cornwall på vestkysten. Flere hjem i East Yorkshire nordøst i England er truet av vannmengdene, og innbyggere har nå bedt om hjelp til å sette ut sandsekker for å beskytte husene sine flere steder.

Ifølge miljøbyrået i Storbritannia har 520 hjem fått flomskader bare de to siste dagene.

Mann får flomhjelp i England

En mann får hjelp til å komme seg på tørr grunn i Milby nord i England 21. desember.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt