Frykter at drapsmannen skal slå til igjen

Franske myndigheter advarer om at seriemorderen som er på flukt skal begå flere drap.

Drapsmannen har i løpet av fire dager kaldblodig drept sju personer på kloss hold.

– Vi har med en veldig målbevisst person å gjøre, som vet at han blir jaktet på og som kan komme til å slå til igjen, sa François Molins, som har ansvaret for etterforskningen.

Storstilt jakt

François Molins

François Molins advarer om at drapsmannen kan slå til igjen.

Foto: FRANCOIS GUILLOT / Afp

En massiv politijakt er satt i gang etter den ukjente drapsmannen som skjøt og drepte fire personer, deriblant tre barn, på en jødisk skole mandag.

Noen dager tidligere ble to franske soldater drept på samme måte i byen Montauban, cirka 46 kilometer utenfor Toulouse.

Noen dager før det igjen, ble en annen fransk soldat skutt i hodet i Toulouse. Ved disse angrepene forsvant også gjerningsmannen på en motorsykkel, og ifølge radiostasjonen Europe 1, er det ikke lenger i tvil om at det er samme person som står bak alle drapene.

Passer på skolebarna

Tirsdag ble rundt 300 polititjenestemenn satt til å passe på de rundt 80 jødiske og tjuetalls muslimske skolene i den franske hovedstaden.

– Vi foretrekker at politiet er her hele dagen for rå være på den helt sikre siden, sier en av de ansatte ved skolen Ozar HaTorah-(XI) til den franske avisa Le figaro.

Den overhengende trusselsituasjonen har ført til at studentene ikke får lov til å forlate skoleområdet ved lunsjtid. Utenom skoletid blir de bedt om å bevege seg raskt fra og til stedet de skal, og ikke være samlet i store grupper.

Etterforskerne har også brukt tirsdagen på å saumfare internett etter mulige videoopptak fra skyteepisoden i Toulouse.

Årsaken er at vitner har sagt at drapsmannen hadde et videokamera festet på kroppen idet han drepte de jødiske skolebarna.

En fransk terrorekspert har tidligere uttalt at drapene minner om fremgangsmåten til Anders Behring Breivik.

– «Atletisk»

Mannen er av vitner beskrevet som «atletisk». Alle sier at han virket rolig og bestemt da han myrdet sine ofre. Et annet vitne har beskrevet at han har noen arr eller tatoveringer i ansiktet.

Ifølge kilder i politiet som har snakket med den franske avisa Le Point, har drapsmannen vært veldig forsiktig med å etterlate fingeravtrykk eller andre DNA-spor.

– Men hvis han fortsetter sine handlinger, så kan han gjøre feil, uttalte en annen kilde som kjenner til etterforskningen til avisa.

Tidligere har politiet ment at gjerningsmannen kunne knyttes til ekstreme nynazister, men dette sporet gikk politiet imidlertid bort ifra tirsdag etter å ha avhørt tre soldater som nylig fikk sparken fordi de uttrykte nynazistiske sympatier, ifølge AFP.

Senere tirsdag ettermiddag tilbakeviste imidlertid hovedetterforskeren i saken at de hadde utelukket noen spor.

– I motsetning til hva som har blitt sagt, er ingen spor forlatt. Alle spor vil bli undersøkt grundigere. Ingenting blir sett bort ifra før gjerningsmannen er pågrepet, sa François Molins, som har ansvar for etterforskningen ifølge La Depeche.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt