NRK Meny
Normal

Frykter at skuespillere skal bli terrormål

Myndighetene i Paris innfører restriksjoner på filminnspillinger i kjølvannet av terroraksjonene forrige måned.

Væpnet politimann i Paris

SPENT SITUASJON: Politiet og militæret har satt inn ekstra væpnet vakthold flere steder i den franske hovedstaden. Nå begrenser myndighetene også filmprodusenters mulighet til å spille inn actionscener i Paris' gater.

Foto: Christophe Ena / Ap

– Det er blant annet et problem med actionpregede scener, der skuespillere i uniform kan tenkes å bli mål for terrorister, forklarer politisjef Sylvie Barnaud til BBC.

Forbyr våpen og pyro

Stemningen er fortsatt Spent i Paris, en måned etter terrorangrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo og de påfølgende dagenes politijakter og gisselaksjoner.

Væpnede politifolk og soldater bevokter synagoger, redaksjonslokaler og offentlige steder av frykt for nye terroraksjoner eller hevnangrep.

Nå innfører den franske hovedstaden innfører nå begrensninger på hvilke typer filminnspillinger som kan finne sted innenfor byens grenser.

– Skuespillere kan også skape uro for publikum i denne svært sensitive tida, sier Barnaud.

Blant annet blir bruken av falske våpen og pyroteknikk forbudt.

Tror amerikansk action vil lide

Paris er et yndet mål for filmarbeidere.

Ifølge myndighetenes egen statistikk var det 930 filminnspillinger i den franske hovedstaden i 2014, rundt 20 av dem internasjonale produksjoner.

«Taken» og «Hvem var Jason Bourne» er blant filmene som er spilt inn på location i den franske hovedstaden på 2000-tallet.

Den lokale filmstiftelsen Mission Cinema, som tilrettelegger for filmproduksjoner i Paris, tror restriksjonene vil kunne ramme amerikanske storproduksjoner spesielt.

– Dette er ikke riktig øyeblikk å filme på. Om så Steven Spielberg ville filme en stor scene her med politi og skuddveksling i gatene, ville det ikke vært mulig, sier Agnes Nageotte i Mission Cinema.

Det er foreløpig ikke bestemt hvor lenge forbudet mot filminnspillinger vil vare.

Matt Damon i «Hvem var Jason Bourne?»

PARIS JE T'AIME: «Hvem var Jason Bourne» er blant de amerikanske storfilmene som har blitt spilt inn i Paris på 2000-tallet.

Foto: UIP
Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt