NRK Meny
Normal

Frykter «hylekor» fra Siv Jensen

Advokat Brynjar Meling tror ikke NRKs avsløringer om Mulla Krekars organisasjon utløser annet enn et «hylekor» fra Siv Jensen. – Kast Mullaen i fengsel, svarer Jensen.

Video Meling om avhøret av den terrorsiktede

Advokat Brynjar Meling mener klienten Mulla Krekar er utsatt for udokumenterte påstander om terrorvirksomhet.

Foto: Nyhetsspiller

Rapporter som er offentliggjort på varslernettstedet Wikileaks knytter Ansar al Islam, organisasjonen Mulla Krekar startet og ledet i Irak, til halshugginger, selvmordsbombere og bilbomber som har drept tusenvis av mennesker.

Les også: Krekars organisasjon storprodusent av bil- og selvmordsbomber
Les også: – Bekrefter at Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet
Les også: Bilbomber, trusler og halshugginger

Advokaten til Mulla Krekar, Brynjar Meling, mener opplysningene føyer seg inn i en rekke udokumenterte påstander som har fulgt saken mot hans klient i en årrekke.

– Hvis dette har forekommet er det etter hans tid. Konsekvensene blir sannsynligvis et nytt hylekor fra Siv Jensen og andre som vil kaste seg om og fremheve hans påståtte grusomheter, men utover det så kommer ikke dette til å ha noen reell betydning for saken, sier Meling til radikanalen P4.

– Kast mannen i fengsel

Siv Jensen sier hun ikke er overrasket over det som har kommet frem i NRKs gjennomgang.

– Disse funnene bare styrker argumentasjonen som har vært ført knyttet til Mulla Krekar, og vi må få satt mannen i forvaring. I påvente av en utsendelse er det ingen grunn til at Mulla Krekar ikke skal settes bak lås og slå. Han er for lengst definert som en fare for rikets sikkerhet, og jeg tror ikke det er noe menneske som forstår at han får lov til å opptre som en fri mann i Norge, sier Jensen til NRK.

Siv Jensen

Frp-leder Siv Jensen mener Mulla Krekar må kastes i fengsel i påvente av utsendelse.

Foto: NRK

Hun mener ikke det faktum at Ansar al Islam eller etterfølgeren Ansar al Sunna ikke til nå har utgjort noen trussel utenfor Irak endrer hennes oppfattelse av nødvendigheten for å fengsle Mulla Krekar.

– Driver korstog mot frie demokratier

Ei heller at Mullaen ikke har noen fremtredende rolle i organisasjonen i dag.

– Det spiller ingen rolle hvor terrorhandlingene blir begått. Uskyldige mennesker blir rammet, og det må vi slå ned på. Spørsmålet er også hvor tilbaketrukket Mulla Krekar har vært. Han holder på med sitt korstog mot frie vestlige demokratier, og det kan jeg ikke forstå at han skal få fortsette med, sier Jensen.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt