NRK Meny
Normal

Fru Obama inntar podiet i natt

Flere enn 4400 delegater vil være til stede når Demokratene åpner sitt 45. landsmøte i Denver i dag. Michelle Obama er ventet å snakke mye om seg selv når hun holder åpningsdagens hovedtale.

Michelle Obama

Michelle Obama tester podiet der hun skal være hovedtaler i dag.

Foto: Charles Dharapak / AP

SE DIREKTE: Demokratenes landsmøte fra kl 23.00 til 05.00

Blant de første å se på talerstolen blir Demokratenes komitéformann Howard Dean, lederen i Representantenes hus, Nancy Pelosi, pastor Jesse Jackson og Missouri-senator Claire McCaskill.

Hedrer veteraner

Landsmøtet vil også hedre to partiveteraner under åpningsdagen. Ifølge CNN vil det bli vist videoer med høydepunkter fra karrierene til USAs 39. president Jimmy Carter og hans rival under nominasjonsprosessen i 1980, senator Edward Kennedy.

Kennedy, som i mai i år fikk påvist en type ondartet hjernesvulst, er den tredje lengstsittende senatoren i USAs historie.

Kennedy-niese

Edward Kennedys niese, Caroline Kennedy, vil også være til stede og tale på åpningsdagen. Kennedy holdt en høy profil da hun gikk ut og støttet Obama allerede i januar i år, noe som ga Obama et viktig løft foran Supertirsdagen i februar.

Caroline Kennedy har den siste tiden vært en av Obamas nærmeste rådgivere for utvelgelsen av visepresidentkandidat Joseph Biden.

Michelle om Michelle

Sist ut på podiet under landsmøtets første dag er hovedtaleren Michelle Obama, som mange amerikanere fortsatt ikke vet så altfor mye om, ifølge gallupundersøkelser.

Det er ventet at fru Obamas tale ikke bare vil handle om hennes ektemann, men at den like mye vil handle om hvem hun er og hva hun står for.

Barack via satelitt

Barack Obama er ventet å komme med noen avsluttende kommentarer etter Michelle Obamas hovedtale. Presidentkandidaten driver for tiden valgkamp i delstaten Missouri og vil derfor delta på åpningen av landsmøtet via en direktesendt satellittoverføring.

Barack Obama vil formelt akseptere nominasjonen i Denver torsdag.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt