NRK Meny
Normal

Frp-velgerne reagerer

"Kan IKKE under noen omstendighet tro at Frp vil godkjenne terroristorganisasjonen Hamas!" Velgerne reagerer sterkt på en mulig Hamas-aksept.

Debattfaksimile
Foto: Faksimile fra nrk.no

Morten Høglund i Gaza (montasje)
Foto: OLIVIER LABAN-MATTEI / AFP

I dag kunne NRK melde at Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann, Morten Høglund, på sin reise på Gazastripen åpnet for dialog med Hamas i framtiden.

- Vi må åpne døren for å snakke med Hamas på sikt, sa Morten Høglund, Frps utenrikspolitiske talsmann, men la vekt på at de mener at Hamas må endre seg fra vekk fra terror, noe han har håp om at de kan gjøre.

Se video: FrP mener FN bør overta Gaza

Video nsps_upload_2009_2_5_19_41_29_130.jpg

Les: Frp åpner døren for Hamas

Lurer du på hva Høglund egentlig sa til NRK? Hør han i nettradio:
Høglund med sin mening om Hamas og Frp på tur på Gazastripen

Utspillet skaper debatt nrk.no, og flere trofaste Frp-velgere er forbauset, og noen vil til og med ikke stemme på partiet mer.

Med dette erklærer jeg Frp offisielt slettet fra min valgliste.

Der ble FrP begravet

Les innleggene og delta i debatten her

Noen uttrykker helt klart sin forbauselse over at partiet kan komme med noe som er en så kraftig endring i holdning til konflikten. Andre påpeker derimot at en dialog en gang i framtiden ikke er det samme som å ta Hamas inn i varmen.

Siv Jensen til Gaza?

Ikke bare Frp-velgere deltar i debatten. Mennesker med andre sympatier har lenge ment at partiets holdninger er uopplyste, og en av debattantene uttrykker glede over at i alle fall en politiker fra Fremskrittspartiet kan se ut til å ha lært noe på tur til Gaza.

Jeg er selv med i en facebook-gruppe for folk som ville sende Siv Jensen til Gaza. Nå har ihvertfall én person i Frp vært der.

Godt at verden går fremover, selv om det skjer i små skritt, og veldig sakte.

Mashlash

Siden det deltar debattanter med ganske så forskjellige synspunkter på konflikten i Midtøsten og krigen på Gazastripen har også debatten vist ulike synspunkter til Hamas til organisasjon, og Norges forhold til en palestinsk regjering med organisasjonen som deltaker.

Avviser samtaler med Hamas

Høglund som stod for utspillet som har skapt debatt og forundring hos partiets egne velgere vil nå nyansere sine egne utspill i ettertid.

Pressemelding på Frps nettside

Pressemelding fra Høglund

Foto: Faksimile Frps nettside

- Det er ikke aktuelt for Frp å bryte det internasjonale presset mot Hamas. Den rødgrønne regjeringen står fortsatt helt alene i det vestlige verden med å ha samtaler med Hamas.

På den måten avviser han å ha tatt til orde for noen endring av FrPs holdning overfor Hamas.

- Slik situasjonen er nå er det like uaktuelt å ha samtaler med Hamas, som det er å ha samtaler med Al-qaida, uttaler Morten Høglund i en pressemelding for å roe ned usikre velgere.

Likevel forsvinner ikke budskapet han hadde på besøk i Gaza helt. Hamas kan tas inn i varmen en gang i framtiden, men partiet vil sette strenge krav til den palestinske organisasjonen.

- På lang sikt, dersom Hamas innfrir kravene det internasjonale samfunnet har stilt, blant annet å ta avstand fra terrror og anerkjenne Israel, vil det være aktuelt å gå i dialog.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt