Fritt Ord: Det ligger en verdi i å ikke la seg skremme

Knut Olav Åmås, direktør i stiftelsen Fritt ord, mener man ikke skal la seg skremme til taushet av frykt for vold. En mann er drept og tre politifolk er såret i etter en skyting under et debatt om ytringsfrihet i København.

 Knut Olav Åmås

Direktør Knut Olav Åmås forsikrer om at ingen av de kommende Fritt Ord-arrangementene skal avlyses på grunn av kveldens hendelser i København.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

En gjerningsmann er på frifot i København etter at de skal ha avfyrt 30–40 skudd mot et debattmøte der den svenske kunstneren og Muhammed-tegneren Lars Vilks deltok.

Politiet opplyser ifølge Berlingske Tidende at attentatet var rettet mot Vilks, som slapp unna uten fysiske skader.

– Alt tyder på at skytingen var et politisk attentat og dermed en terrorhandling, sier Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Debattmøtet hadde tittelen «Kunst, Blasfemi og Ytringsfrihed», og ble holdt i kulturhuset «Krudttønden» på Østerbro i København.

Den norske stiftelsen Fritt Ord har hatt en rekke arrangementer den siste tiden, med nettopp temaene kunst, politikk og ytringsfrihet.

Direktør Knut Olav Åmås forsikrer om at ingen av de kommende Fritt Ord-arrangementene skal avlyses på grunn av kveldens hendelser i København.

– Vi skal ha mange ytringsfrihetsarrangementer fremover. Vi tar sikte på å gjennomføre det vi har planlagt, sier Åmås til NRK.

– Terroristenes hovedmål er å skape frykt og endre folks hverdag. Det ligger en verdi i å ikke la seg skremme. Men samtidig må vi selvsagt sørge for tilstrekkelig sikkerhet for dem som deltar, sier Åmås.

– Vi tenker alltid på sikkerhet i samarbeid med politiet. Det er viktig å tenke sikkerhet når man skal debattere følsomme temaer, men man må likevel ikke la seg skremme til taushet, sier Åmås.

Laster kart, vennligst vent...

Kartet viser hvor skuddene falt og hvor politiet har funnet fluktbilen.

SISTE NYTT

Siste nytt