Fridde til kjæresten i Hongkong-demonstrasjon

Yau Chi-hang (22) gikk ned på kne midt i en av demonstrasjonene i Hongkong. Svaret fra kjæresten Crystal Chan (21) ble ja.

Yau Chi-hang (22) gikk ned på kne midt i en av demonstrasjonene i Hongkong. Svaret fra kjæresten Crystal Chan ble ja.

Yau Chi-hang (22) fridde til kjæresten Crystal Chan (21) til stor jubel fra andre demonstranter (foto: Liau Chung-ren/Reuters | video: Cable TV/AP).

De er to av svært mange unge i Hongkong som har tatt til gatene for å protestere mot sentralmyndighetene i Kinas planer for valg i området i 2017.

Unge Yau (22) var også opptatt av å fremheve også politikk da han snakket med journalister like etter å ha fått ja fra kjæresten.

Er det noen planer om barn, ble han spurt.

– Vi håper at vår neste generasjon ikke vil trenge å demonstrere i gatene som dette for å få allmenn stemmerett, svarte han ifølge hongkongavisa South China Morning Post.

Yau fortalte journalistene at han egentlig hadde planer om frieri noe senere, men etter å ha sett det store engasjementet ble tanken «hvorfor ikke nå».

– Jeg har vært oppe i hele natt her. Med så mange folk samlet, hvorfor ikke vise fram kjærligheten vår her for alle sammen, sa Yau ifølge AP.

Frieriet midt i demonstrasjonen ble først møtt av jubel fra andre demonstranter. Deretter fulgt av nye kamprop mot makthaverne og krav om allmenn stemmerett.

Nye sammenstøt

De nyforlovede befant seg i bydelen Mong Kok i Hongkok, og hadde begge våket i demonstrajonen natt til søndag med krav om stemmerett og demokratireformer.

I samme bydel har det vært sporadiske sammenstøt mellom demonstranter og politi flere ganger i løpet av natta.

I bydelen Mong Kok i Hongkong har det vært sporadiske sammenstøt mellom demonstranter og politi flere ganger i løpet av natt til søndag.

Politifolk brukte pepperspray og batonger mot demonstranter.

Demonstranter skal ifølge nyhetsbyrået AFP ha omringet politifolk og beskyldte dem for å samarbeide med kriminelle grupper. Politiet svarte med pepperspray og batonger for å bane seg vei ut og spre demonstrantene.

Myndighetene i Hongkong har blitt beskyldt av demokratiaktivistene for å betale triadene for å gå til angrep på dem fredag. Triadene er kinesiske organiserte kriminelle grupper som også har base i Hongkong.

Sikkerhetsministeren i Hongkong nekter for at byregjeringen har brukt organiserte kriminelle for å stanse opprøret.

Demonstranter sitter ned i sentrum av Hongkong

Midt i sentrum av Hongkong har det vært fredelig natt til søndag.

Foto: PHILIPPE LOPEZ / Afp

Stor fredelig demonstrasjon midt i byen

Gjennom natten har det også vært store fredelige demonstrasjoner.

Mange tusen demonstranter har i flere dager okkupert store områder sentralt i byen.

På en plass midt i byen skal demonstrantene ha holdt stand hele natt til søndag i en fredelig markering.

Jevnlig ble det holdt appeller og innimellom sang demontrantene foran et stort banner merket «kan dere høre folket synge».

En annen markering demonstrantene bruker for å vise sin styrke er å holde opp mobiltelefonene sine som en form for lysfakkel.

Se demonstrantene synge og holde opp mobilene sine i sentrum av Hongkong i denne videoen fra journalist Aidan Mac Guill i South China Morning Post:

SISTE NYTT

Siste nytt