NRK Meny
Normal

Frigir obduksjonsrapporten til Ziad Abu Ein

Den palestinske ministeren som døde etter basketaket med en israelsk politimann i går, hadde generelt dårlig helse og døde av et hjerteinfarkt som kunne vært fremprovosert av stress.

Ziad Abu Ein

Ziad Abu Ein døde i går kort tid etter at en israelsk politimann tok nakkegrep på ham.

Foto: MOHAMAD TOROKMAN / Reuters

Ziad Abi Ein støter sammen med israelsk soldat

Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten så døde Ziad Abu Ein av hjerteinfarkt som kan ha blitt fremprovosert av stress av at en politimann tok nakketak på ham.

Foto: ABBAS MOMANI / Afp

Det er konklusjonen til den foreløpige obduksjonsrapporten som israelske myndigheter frigjorde i ettermiddag.

Hjerteinfarkt

Ziad Abu Ein døde kort tid etter at en israelsk politimann dyttet og tok nakke- eller strupetak på ham under en demonstrasjon på Vestbredden i går.

Like etter ble han undersøkt på likhuset på Abu Dis sykehuset av to leger og der representanter fra de palestinske selvstyre myndighetene også skal ha vært til stede.

«Ziad Abu Ein døde etter en blokkering av en av pulsårene til hjertet, grunnet blødning knyttet til en arteriosklerose-lidelse. Blødningen kan være fremprovosert av stress», heter det i rapporten, som ikke utelukker at dette kan ha en sammenheng med slaget han ble påført av politimannen.

«Det er funnet indikasjoner på blødninger rundt mannens nakke».

Ikke enig i konklusjonen

Israelske og palestinske tjenestemenn har i dag gitt motstridende versjoner av hva som kom fram under obduksjonen av ministeren.

Den høytstående palestinske tjenestemannen Hussein al-Sheikh sier til nyhetsbyrået Reuters at jordanske og palestinske leger har konkludert med at ministeren døde av slagskader, av å ha pustet inn tåregass og fordi han ikke fikk medisinsk hjelp i tide.

Rapporten som israelske myndigheter i dag offentliggjør forteller på sin side at Abu Ein også var ved dårlig helse og hadde et hjerteproblem.

I dag ble han begravet og Palestinernes president Mahmoud Abbas har kalt hendelsen «barbarisk» og varsler at palestinske myndigheter vil finne ut hvordan de skal reagere på hendelsen.

Abu Ein (55) var ansvarlig for saker som gjaldt israelske bosettinger på Vestbredden. Han hadde ansvaret for problemer knyttet til sikkerhetsmuren som Israel har reist flere steder.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt