Hopp til innhold

Fredssamtaler i gang i Jerusalem

Fredssamtalene mellom Israel og Palestina har begynt i Jerusalem onsdag kveld.

Israel sier historiske samtaler med palestinere har begynt i Jerusalem. Videoen er offentliggjort av den israelske regjeringen, og viser Saeb Erekat, rådgiver til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, som gir et håndtrykk til Tzipi Livni, Israels sjefsforhandler og Yitzhak Molcho, rådgiver til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

SE VIDEO: Myndighetene i Israel har offentliggjort en video som viser at Saeb Erekat, rådgiver til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, gir et håndtrykk til Israels sjefsforhandler Tzipi Livni og rådgiver til Israels statsminister Benjamin Netanyahu, Yitzhak Molcho.

Ifølge nyhetsbyrået AFP møttes representanter for Israel og Palestina på det fasjonable hotellet King David.

Regjeringen i Israel har onsdag kveld offentliggjort en video som bekrefter at samtalene er i gang. Videoen viser at Saeb Erekat gir et håndtrykk til Tzipi Livni og Yitzhak Molcho.

Erekat er rådgiver til den palestinske presidenten Mahmoud Abbas. Lizni er Israels sjefsforhandler, mens Molcho er rådgiveren til Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

Bare noen timer før samtalene begynte, sa den israelske boligministeren Uri Ariel at Israel vil bygge flere tusen nye boliger i bosetningene på den okkuperte Vestbredden.

I tillegg til å være minister, er Ariel nestleder i partiet Jødisk hjem, som er sterkt imot opprettelsen av en palestinsk stat.

Tidligere denne uken godkjente israelske myndigheter bygging av over 2000 nye boliger i bosetningene.

Israels omstridte byggevirksomhet var en viktig årsak til at fredssamtaler mellom Israel og palestinerne brøt sammen i 2010.

I sommer ble det kjent at en ny runde fredssamtaler var kommet i stand etter initiativ fra USAs utenriksminister John Kerry.

Turister kikker utover arabiske bydeler i Øst-Jerusalem

Turister kikker utover arabiske bydeler i Øst-Jerusalem.

Foto: Ronen Zvulun / Reuters/NTB Scanpix

SISTE NYTT

Siste nytt