NRK Meny
Normal

Fraråder nordmenn å reise til Libya

Utenriksdepartementet gjør som Sverige og Danmark, og fraråder alle nordmenn å reise til det urolige Libya.

Uro i Libya

En demonstrant utenfor Libyas ambassade i Egypt holder en plakat oppe for å vise hva han synes om leder Muammar Gaddafi.

Foto: GIANLUIGI GUERCIA / Afp

De råder også nordmenn i Libya om å forlate landet, melder UD på sine landsider.

– Vi følger alltid situasjonen, og vurderer dermed reiserådene. Nå har vi vurdert det slik at vi fraråder alle nordmenn å reise eller oppholde seg i dette landet, sier kommunikasjonsrådgiver i UD Marte Lerberg Kopstad til NRK.no.

Utenriksminister Jonas Gahr støre skriver i dag følgende på sin Facebook-side:

«Dramaet flytter seg til Libya, følger noen mønstre fra andre land, men hvert opprør har sin egen historie. Det er vannvidd i den råskapen Gadaffis sikkerhetsstyrker nå utviser. Varsler i seg selv slutten på regimet til "Kongenes konge i Afrika" som Gadaffi kaller seg.»

Det skrives videre at norske borgere som planlegger reise til eller opphold i Libya oppfordres til å holde seg oppdatert på ambassaden i Alger sin hjemmeside.

Flere land evakuerer

Muammar Gaddafi

Muammar Gaddafi har ledet Libya i over 40 år. Nå kan det gå mot slutten.

Foto: STR / Reuters

Ifølge nyhetsbyrået Reuters stenger Frankrike sine franske skoler i Libya og oppfordrer sine statsborgere til å reise ut av Libya.

Også Sverige og Danmark gjør som Frankrike. Svenske og danske myndigheter endrer nå reiserådene sine til Libya og oppforderer sine borgere til å forlate landet, i likhet med Norge.

– Etter det vi vet er det svært få nordmenn som befinner seg der nede, sier Lerberg Kopstad i UD.

Stenger kontoret

Samtidig ble det i dag klart at Statoil har besluttet å stenge sitt kontor med 30 ansatte i Libyas hovedstad Tripoli på grunn av opprøret i landet.

Flere utenlandske arbeidere forlater nå Libya.

Statoil er partner i to oljefelt i landet. Det er Totalt og Repsol som drifter de to oljefeltene, og produksjonen skal ikke være rammet av at Staoil trekker sine ansatte ut.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt