NRK Meny
Normal

Fraråder å reise til Tunisia: Stor fare for terror

Utenriksdepartementet fraråder i likhet med Danmark og Storbritannia alle ikke-nødvendige reiser til Tunisia grunnet terrorfare.

Politi og spesialsoldater holder vakt under en minnestund på stranden i Sousse

Politi og spesialsoldater holder vakt under en minnestund på stranden i Sousse etter terroren 26. juni.

Foto: FETHI BELAID / Afp

– Det er stor fare for terror, spesielt mot vestlige turister, og det gjør at vi advarer mot ikke nødvendige reiser dit, sier Veslemøy Salvesen, pressetalskvinne i UD, til NRK.

Operatør kansellerer alle reiser

Departementet har endret sitt reiseråd for Tunisia og fraråder nå alle reiser til og opphold i grenseområdene i Tunisia mot Libya og Algerie, samt nasjonalparkområdet Jebel Chaambi i Kasserine og Tataouine sør i landet. Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til og opphold som ikke er nødvendige i øvrige deler av Tunisia.

UD har ikke oversikt over hvor mange nordmenn som befinner seg i landet, fordi det ikke er plikt for å registrere seg når du reiser dit.

– Den eneste operatøren som har reiser til landet har kansellert reisene dit, sier Salvesen.

Norske borgere som oppholder seg i Tunisia eller planlegger å reise til landet, anmodes om å holde seg oppdatert, samt å registrere sin reise via ambassadens hjemmeside.

Råd om du er i Tunisia

– Vurdere om reisen du er på er nødvendig. De som bestemmer seg for å bli, ber vi om at registrerer seg ved den norske ambassaden slik at vi kan komme i kontakt om nødvendig. Unngå store folkemengde og lytt til lokale myndigheter, sier Salvesen.

Danske myndigheter besluttet fredag å endre reiserådet fordi de mener risikoen for nye terrorangrep i Tunisia er høy. Storbritannia ba torsdag sine statsborgere om å forlate landet.

– Vi har kommet frem til dette sammen med andre land, spesielt de andre nordiske landene, sier Salvesen

Til sammen 38 personer ble drept da en mann åpnet ild mot feriegjester ved et strandhotell i den tunisiske feriebyen Sousse 26. juni. 30 av dem var briter.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt