NRK Meny
Normal

Nettstedene til Libération og Société Générale er hacket

Mandag jaktet store politistyrker på en eller flere gjerningsmenn etter to skyteepisoder. En mann ble alvorlig skadd i Libération og nettstedene til avisen og banken er hacket.


Politi Paris

Fransk politi leter i sentrum av Paris etter gjerningsmannen.

Foto: THOMAS SAMSON / Afp

Mandag morgen gikk en mann inn i redaksjonen til den franske avisen og begynte å skyte. En fotoassistent ble truffet i brystet og magen og kjemper for livet på et sykehus i Paris.

Gjerningsmannen var bevæpnet med en pumpehagle da han mandag formiddag tok seg inn i inngangspartiet til avisens hovedredaksjon i Paris. Uten å ytre et eneste ord, avfyrte han to skudd før han snudde og forsvant ut igjen.

Ifølge avisen Le Monde viser imidlertid overvåkingsbilder at mannen som avfyrte skuddene i Libérations lokaler, er den samme personen som sist fredag stormet inn i redaksjonslokalene til nyhetskanalen BFMTV og truet journalistene som jobbet.

Vokter nyhetsredaksjoner

Han viftet med et skytevåpen og ropte «neste gang vil jeg ikke bomme på dere», før han forsvant.

Ekstra politi er utplassert i alle nyhetsredaksjoner i den franske hovedstaden i tilfelle han skulle angripe på nytt.

Et par timer etter skytingen hos Libération ble meldt at det var løsnet skudd utenfor en bank i forretningsområdet La Défense lenger vest i byen.
Også her var det snakk om en enslig mann med våpen. Politiet ville ikke kommentere saken og det er heller ikke kjent om de forskjellige hendelsene har noen sammenheng.

Politijakt

Kort tid etter skytingen ble en mann med bil tvunget til å kjøre en person til hovedgaten Champs-Élysées. Politihelikoptre følger jakten etter mannen fra lufta, mens fransk politi tråler gatene etter mannen.

Ifølge noen meldinger skal han ha forsvunnet ned i metroen, men politiet vil ikke bekrefte eller kommentere disse meldingene.

Den franske avisen melder på sin Facebook-side at nettsiden deres er blitt angrepet mens banken har sendt ut en melding på Twitter. Ifølge banken har nettproblemene ingen sammenheng med skytingen utenfor hovedkontoret tidligere på dagen.

Folk i den franske hovedstaden er urolige. Huset til Radio France ble stengt for en kort periode da en mann som kunne ligne på gjerningsmannen ble sett utenfor bygget. Politi med skuddsikre vester sjekket ham ut av saken, og bygget ble åpnet igjen.


Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt