Franske myndigheter med instruksjonsvideo mot terror

Franske myndigheter har publisert en instruksjonsvideo med informasjon om hvordan man skal opptre dersom man utsettes for et terrorangrep.

Franske myndigheter har publisert en instruksjonsvideo med informasjon om hvordan man skal opptre dersom man utsettes for et terrorangrep.

Frankrike ble i 2015 rammet av flere terrorangrep. I januar ble satireavisen Charlie Hebdo og et jødisk supermarked angrepet, og 13. november slo flere væpnede menn til på seks forskjellige steder i byen.

130 personer ble drept og 351 såret, 98 av dem alvorlig, mens 12 ble drept i angrepet mot Charlie Hebdos redaksjonslokaler.

Videoen gir en enkel innføring i hva man bør, og ikke bør gjøre dersom væpnede terrorister slår til igjen.

Starten av videoen har fokus på viktigheten av å rømme, men også at man skal hjelpe andre med å komme seg unna. Deretter gir videoen informasjon om hvordan man skal opptre dersom man ikke klarer å rømme.

Guiden gir også informasjon om hvordan man skal varsle politiet og hvordan man skal oppføre seg når de ankommer, skriver Reuters.

Mot slutten av videoen blir man fortalt hvordan man gir førstehjelp til skadde.

SISTE NYTT

Siste nytt

– Fryktelig mye står på spill

CLEVELAND/OSLO (NRK): I natt barker Joe Biden og Donald Trump sammen i den første presidentdebatten før valget. I rustbeltestaten Ohio er velgerne spente. Det dreier seg om USAs sjel og fremtid, mener ekspert.

Presidentdebatt oktober 2016

Debattøyeblikkene amerikanerne husker

Presidentdebattene er blant høydepunktene i amerikansk valgkamp. Her er de sju mest minneverdige øyeblikkene.