Franske IS-krigere i Afghanistan

Franske og algeriske krigere har sluttet seg til IS nord i Afghanistan, ifølge flere kilder. Noen av dem har tidligere vært i Syria og Irak.

Laster kart, vennligst vent...

FRANSKE IS-KRIGERE I AFGHANISTAN: Analytikere antar at de utenlandske IS-krigerne er drevet ut av Irak og Syria.

Både afghanske og internasjonale kilder melder om fremmedkrigerne som har sluttet seg til ekstremistgruppen som har etablert nye baser nord i Afghanistan. Det er første gang franske IS-krigere er observert i Afghanistan.

– En rekke borgere fra Frankrike og Algerie har kommet til det overveiende IS-kontrollerte distriktet Darzab nord i provinsen Jowzian i november, sier guvernør Baaz Mohammad Dawar. Det er minst to kvinner blant de nyankomne, som reiser sammen med tsjetsjenere, usbekere og en tadsjikisk tolk, forteller Dawar.

LES OGSÅ: Norge var med på å ta den siste IS-bastionen i Irak

Drevet fra Syria og Irak

Dette skjer samtidig som flere analytikere antyder at utlendinger kan ta seg til landet etter å ha blitt drevet ut av Syria og Irak. Det kommer også på et tidspunkt hvor Frankrike debatterer hvordan landet skal håndtere hundrevis av franske borgere som har kjempet for ekstremistgruppen i Midtøsten. Frankrike har også vært gjenstand for den verste IS-inspirerte volden i Europa.

Tre av algerierne som er sett i Darzab, skal ha vært i Syria og Irak, ifølge guvernøren, som antyder at de kan være et bindeledd mellom IS i Midtøsten og et underbruk i Pakistan og Afghanistan. IS-Khorasan dukket opp i 2015 og tok raskt kontroll over provinsene Nangarhar og Kunar. Siden har gruppen spredd seg nordover og har gjennomført en rekke angrep i Kabul.

SISTE NYTT

Siste nytt