Fransk politi kjenner identiteten til en fjerde terrormistenkt

Fransk politi har identifisert en fjerde person, som kan ha stått i ledtog med de tre gjerningsmennene som gjennomførte terrorangrepet i Paris.

Amedy Coulibaly

Under ransaking av et hus Amedy Coulibaly hadde leid og fylt med våpen før terrorangrepet på det jødiske supermarkedet, skal politiet ha identifisert en person som kan være en medsammensvoren av Coulibaly.

Foto: Uncredited / Ap

Det skriver den franske avisa Le Parisien.

Amedy Coulibaly, som tok en rekke gisler i et jødisk supermarked, hadde leid et rekkehus i byen Gentilly og fylt det med et omfattende arsenal av våpen.

Det var under ransaking av dette huset at politiet skal ha identifisert en person som kan være en medsammensvoren av Coulibaly. Opplysningene i Le Parisien er ikke bekreftet av myndighetene.

LES MER: – Fransk terrorist var på amerikansk overvåkingsliste

Drapsforsøk

Den fjerde mannen, som har et omfattende rulleblad, kan muligens allerede ha flyktet til Syria, skriver avisa.

Le Parisien nevner ikke den mistenkte ved navn, men skriver at han kan ha stått bak drapsforsøket på en mann som ble alvorlig skuddskadd i Fontany-aux-Roses 7. januar.

Attentatet i parken fant sted samme dag som to venner av Coulibaly, brødrene Cherif og Said Kouachi, drepte 12 personer i satiremagasinet Charlie Hebdo.

LES MER: Frykter nye angrep, til tross for soldatvakter

Våpensamling

Coulibaly leide rekkehuset i Gentilly like sør for Paris uken før terrorangrepet i hovedstaden.

Under ransakingen av huset ble det funnet en stor samling våpen, blant annet tre Kalasjnikov-gevær av nyeste modell, et skulderbåret panservernvåpen, en maskinpistol, rørgranater og sprengstoff.

Politiets etterforskere ser også på gjerningsmennenes pengetransaksjoner i håp om at det kan føre dem til eventuelle medskyldige.

Laster kart, vennligst vent...

SISTE NYTT

Siste nytt