NRK Meny
Normal

Fransk journalist ennå ikke smuglet ut av Syria

Den britiske fotografen Paul Conroy ble natt til i dag smuglet ut fra Syria til Libanon. Men den franske journalisten Edith Bouvier er ennå ikke ute, ifølge hennes arbeidsgiver Le Figaro.

Syria

Den franske journalisten Edith Bouvier ble skadd etter et granatangrep i Homs, og ba om hjelp gjennom en video som ble lagt ut på YouTube.

Foto: HANDOUT / Reuters

Både Conroy og Bouvier ble såret i et angrep mot et provisorisk pressesenter opprettet av regimekritiske aktivister i Baba Amro-området i byen Homs onsdag i forrige uke.

Conroys familie opplyste i dag at briten var kommet til Libanon.

Aktivister drept da de hjalp til med smuglingen

En libanesisk tjenestemann opplyser at Paul Conroy befinner seg på den britiske ambassaden. Han skal ha blitt smuglet ut av Syria på motorsykkel over en ulovlig grenseovergang i ly av nattemørket.

Tre syriske aktivister skal ha blitt drept av syriske regjeringsstyrker da de bidro til å få briten ut av den krigsherjede bydelen Babo Amro i Homs, hevder en organisasjon kalt Avaaz.

Organisasjonen skal ha samarbeidet med lokale aktivister for å få de vestlige journalistene ut.

Sarkozy måtte dementere melding

Noen timer etter at det ble kjent at Conroy var ute av Syria, opplyste Frankrikes president Nicolas Sarkozy at også Bouvier hadde kommet seg ut og var i sikkerhet.

Nå viser det seg imidlertid at Sarkozy var litt for raskt ute med nyheten, og han har i kveld måttet dementere meldingen. Bouvier er fortsatt i Syria, ifølge hennes egen arbeidsgiver, avisen Le Figaro.

Bouvier ble alvorlig såret i angrepet på det provisoriske pressesenteret. Hun ba i et videoopptak, som ble lagt ut på YouTube, om medisinsk hjelp og rask evakuering fra Syria.

I videoen så man også foto-journalisten William Daniels, som sa at han ikke var fysisk skadd, men at han ønsket å komme seg ut av landet umiddelbart.

Den amerikanske Sunday Times-journalisten Marie Colvin og den franske pressefotografen Remi Ochlik ble drept i angrepet.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt