- De feitet oss opp før de satt oss fri

– Vi begynte å fatte håp om at de ville sette oss fri da de begynte å gi oss frukt og egg for at vi ikke skulle se så tynne og skrale ut, sier faren, Tanguy Moulin-Fournier.

Kamerun-kidnapping

Tanguy Moulin-Fournier (t.v) mistet 14 kilo i løpet av de to måendene fangesakpet varte. Her står han sammen med kona og broren sin.

Foto: Reinnier KAZE / Afp

Tre av de bortførte har fortalt fransk TV om hvordan de tunge månedene var.

De sju familiemedlemmene, far, mor, fire barn mellom fem og tolv år og en onkel, var på ferie i Kamerun da de ble tatt. De befant seg i et område 10 kilometer fra grensen til Nigeria, nær nasjonalparken Waza, da de ble bortført av en væpnet gruppe som hevdet de tilhørte den nigerianske islamistiske gruppen Boko Haram.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kamerun-kidnapping

Dette bildet av familien ble sendt ut av gisseltakerne.

Foto: HO / Afp

Ekteparet Tanguy og Albane Moulin-Fournier arbeider for det franske energiselskapet GDF Suez og har bodd i Kamerun i to år, farens bror var på besøk.

Gruppen som bortførte familien, truet senere med å drepe dem hvis ikke myndighetene i Kamerun og Nigeria satte fri fengslede islamister.

Omsorgen for barna hjalp

Faren sier at de ofte ble sittende i det stekende solskinnet og at de måtte forhandle med sine fangevoktere for å få vann.

Onkelen forteller at den daglige omsorgen for de fire barna hjalp dem gjennom dagene.

– Det var daglige aktiviteter som å pakke sammen teppene om morgenen, stelle i stand frokost, det var viktig å holde på en rutine, sier Cyril Moulin-Fournier. Barnas mor legger til at de fire guttene klarte seg ganske bra.

– De gråt ikke og de hadde ikke mareritt. Det er barn, de lekte med det de fant, en trebit eller en tom sardinboks, sier hun.

Sov under busker og trær

Tanguy Moulin-Fournier forteller de den første tiden ble holdt fanget to forskjellige steder, under en presenning, under noen busker. Deretter ble de brakt til en lysning hvor de sov under et tre.

Familien hadde hatt med seg noen bøker på ferien og de kan barna utenat nå, forteller foreldrene.

– Det var noen veldig tunge studer, men vi hadde barna der, vi måtte bare komme oss gjennom det, vi hadde ikke noe valg, sier Albane Moulin-Fournier og smiler.

Fredag morgen ble meldingen om at familien var satt fri lest på Kameruns nasjonale radio. Den kom fra kontoret til Kameruns president.

Familien har ikke sagt noe om hvordan løslatelsen skjedde. Men sjefen for GDF Suzez, Gerard Mastrallet, sier til franske medier at familien ble befridd i en militær operasjon, uten å gi noen nærmere detaljer.

Frankrike, Kamerun, kidnapping

Den franske presidenten møtte de frigitte franskmenene i Kamerun.

Foto: Thomas Samson / Ap

Verken franske, nigerianske eller kamerunske myndigheter har bekreftet noen militær aksjon, men president François Hollande har sagt at myndighetene har hatt kontakt med gisseltakerne.

Lørdag morgen landet familien på Orlyflyplassen ved Paris. De kom hjem med tepper over skuldrene for å beskytte seg mot det friske vårværet i den franske hovedstaden.

Familien takker for all den støtten de har fått.

SISTE NYTT

Siste nytt