NRK Meny
Normal

Flypassasjerer kan få utsikt mot himmelen

Om 40 år kan du som flypassasjer oppleve dette.

Under en nattflygning i år 2050 – 30.000 fot over bakken, vil man kunne spise flymaten sin med utsikt mot stjernehimmelen, ifølge flyprodusenten Airbus.

LES OGSÅ: Forbrukerrådet advarer mot Ryanair

Det europeiske selskapet avduket flykonseptet i Paris tirsdag, i forkant av Paris' luftfartsmesse. Det ferske forskningsprosjektet har fått tittelen «en visjon for luftfart i 2050».

– Vår forskning viser at passasjerer i 2050 kan forvente en unik reiseopplevelse i et miljøvennlig fartøy, sier Charles Champion, visepresident og ingeniør i Airbus til CNN.

Airbus sier prosjektet er inspirert av naturen. Det er meningen at flykroppen skal likne og ha de samme egenskapene som en fuglekropp. Flykroppen konstruert til å ha effektiviteten og fleksibiliteten til en fugl, ifølge selskapet.

LES OGSÅ: Vil lette sikkerhetskontroller

Flyet vil dessuten være 100 prosent resirkulerbart. Kabinen skal også kunne registrere kroppstemperaturen til passasjerene, for å regulere varmen i flyet. Flysetene om bord vil kunne justeres og tilpasses etter passasjerenes vekt og form.

Flysetene om bord vil kunne justeres og tilpasses etter passasjerenes vekt og form.

Airbus ser for seg forskjellige soner inne i flyet. Flyet vil tilby stemningsbelysning og aromaterapi, en annen sone vil tilby bruk av internett og kontakt med omverdenen. I den tredje sonen vil man få muligheten til å spille virtuell golf.

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste nytt