Fra dyre vaner og pengerot til statsministerstolen

For ett år siden kunne 28 skjorter, 21 slips og 8 boksershortser kostet Lars Løkke Rasmussen jobben, nå er han favoritt til å bli Danmarks nye statsminister.

Lars Løkke Rasmussen

Venstre-leder Lars Løkke Rasmussen har forsynt seg av partikassen i flere år, men er tilgitt og kan bli Danmarks nye statsminister

Foto: DRAGO PRVULOVIC / SCANPIX / SCANPIX

Når det i dag blir skrevet ut nytt folketingsvalg i Danmark leder Lars Løkke Rasmussen og hans blå-blokk på meningsmålingene og flere analytikere tror bare en ny skandale kan frata Venstre-lederen drømmejobben.

Forfulgt av skandaler

Men dem har det vært mange av tidligere. Løkke Rasmusen har mer enn ni politiske liv og har brukt dem alle godt.

Mannen har kost seg på restauranter, spilt på kasino og kjøpt sigaretter på de danske velgernes regning.

Han har booket seg inn som «Jensen» etter en julefest og sendte regningen til departementet. Da han jobbet i bistandsorganisasjonen GGGI bodde han på luksushotell og fløy på førsteklasse.

Mye av dette har han gjort opp for seg og beklaget, men for ett år siden dukket det opp en ny regning.

Partiet hadde nemlig kjøpt 28 skjorter, 21 slips, 8 boksershorts og klær for til sammen 152.000 kroner til sin partileder, noe som rimer dårlig med partiets økonomiske verdier. Som har lansert nullvekstpolitikken som valgspråk. Offentlige utgifter skal fryses de neste fem årene.

Løkke Rasmusen understreket at han hadde gjort opp for seg og ett år senere seiler partiet i medvind, men på målinger som Danmarks Radio har gjennomført skårer han dårlig sammenlignet med nåværende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Leder på meningsmålingene

Siden 2011 har hun ledet Danmark og regnes som er den dyktigste politikeren, den beste lederen og knuser Løkke Rasmussen når det gjelder hvem som er den beste ambassadøren for Danmark.

Allikevel ligger hennes Socialdemokratiske røde-blokk bak Løkke Rasmussens Blå-blokk på meningsmålingene.

På den siste meningsmålingen som Epinion har gjort for DR ligger Løkke Rasmussens blokk an til å få 52,2 prosent av stemmene mens Thorning-Schmidts blokk får 47,7 prosent av stemmene.

Løkke Rasmussen samlet i fjor høst partiene på den danske høyresiden med hans Venstre og Dansk Folkeparti som de to største i den borgerlige partiene. I tillegg står småpartiene Liberal Alliance og De Konservative på blå side.

SISTE NYTT

Siste nytt